1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Koronarajoituksiin kyllästynyt Elon Musk uhkaa siirtää Teslan pääkonttorin ja tehtaan pois Kaliforniasta

Räväköistä lausunnoistaan tunnettu Musk on vaahdonnut koronarajoituksista siitä lähtien, kun Tesla-yhtiö suljettiin Kalifoniassa viruksen leviämisen estämiseksi.

koronavirus
Kuvassa on Elon Musk.
Elon Musk on rinnastanut kotonapysymismääräykset fasismiin. Arkistokuva maaliskuulta.Brendan Smialowski / AFP

Sähköautoja valmistavan Teslan toimitusjohtaja Elon Musk uhkaa siirtää yhtiön pääkonttorin ja tehtaan pois Kaliforniasta, koska hän on pettynyt osavaltion terveysviranomaisten koronarajoituksiin.

Kalifornian viranomaiset eivät ole antaneet Teslalle lupaa avata tehdastaan ennen kuin osapuolet ovat päässeet yhteisymmärrykseen siitä, miten Fremontin kaupungissa toimiva sähköautotehdas voidaan avata turvallisesti.

Musk kirjoitti Twitterissä aikovansa siirtää Teslan pääkonttorin ja tehtaan Kaliforniasta Texasiin. Se, jatkaako yhtiö lainkaan tuotantoaan Kaliforniassa, riippuu Muskin mukaan siitä, miten yhtiötä kohdellaan jatkossa Kaliforniassa. Musk lisäksi uhkasi haastaa oikeuteen Alamedan piirikunnan terveysministeriön.

Musk on vaahdonnut viranomaisten asettamista liikkumisrajoituksista siitä lähtien, kun San Franciscon lahden ympäristö määräsi Teslan Fremontin-tehtaan suljettavaksi maaliskuun 23. päivä koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Musk on rinnastanut kotonapysymismääräykset fasismiin ja kehottanut hallituksia lopettamaan ihmisten vapauksien riistämisen.

Alamedan piirikunnan terveysministeriö kertoi lauantaina julkaisemassaan tiedotteessaan, että se on valmistellut yhteistyössä Teslan kanssa suunnitelmaa, jonka turvin yhtiön työntekijät voisivat palata turvallisesti takaisin töihin.

Räväköistä lausunnoistaan tunnettu Musk kohahdutti viimeksi reilu viikko sitten, kun ilmoitti Twitterissä, että Teslan osakkeen arvo on hänen mielestään liian suuri.

Twiitin jälkeen Teslan pörssikurssi laski kymmenisen prosenttia. BBC:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan yhtiön arvosta katosi 14 miljardia dollaria ja Muskin omasta pääomasta sen myötä kolme miljardia.

Lue myös:

Elon Musk twiittasi ja Teslan arvosta katosi 14 miljardia dollaria

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi