1. yle.fi
  2. Uutiset

Kemissä autoiltiin lauantaina huumeiden vaikutuksen alaisena

Kahden rovaniemeläiskuskin huumepikatesti oli positiivinen, kyydissä olija syyllistyi virkamiehen vastustamiseen.

poliisi
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Epävarmasti moottoritiellä ajaneen auton pysäyttäminen lauantaiiltana Kemin kohdalla on poikimassa useita syytteitä. Oulun suunnasta tullutta autoa kuljettaneelle, hiukan alle 30-vuotiaalle rovaniemeläisnaiselle tehty huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille.

Naisella ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Poliisin vastustelu johti rautoihin

Kyseisessä autossa oli myös kaksi miestä, joista toinen ei suostunut nousemaan kyydistä. Poliisi joutui ottamaan miehen autosta ulos, jonka jälkeen tehdyssä turvatarkastuksessa tämän 28-vuotiaan rovaniemeläismiehen hallusta löytyi puukko ja kymmenen grammaa amfetamiiniksi epäilty ainetta.

Mies vastusteli turvatarkastusta, jolloin poliisi laittoi miehen rautoihin. Mies odottavat syytteet huumausaineen käyttörikoksesta, huumausainerikoksesta ja virkamiehen vastustamisesta.

Myös toinen rovaniemeläiskuski kiinni

Hiukan ennen kello 23 liikkeellä ollut poliisipartio päätti tarkistaa Veitsiluodontieltä Perämerentielle Kemin suuntaan henkilöautoa ajaneen kuljettajan ajokunnon.

Autoa kuljettaneelle hiukan alle 40-vuotiaalle rovaniemeläismiehelle tehty huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Miehen tilillä on vuoden sisällä toistakymmentä kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta.

Kemiläiskuskit liikkeellä ilman ajo-oikeutta

Lauantaina iltapäivällä poliisipartio tarkisti Kemin keskustassa henkilöauton kuljettajan ajokunnon. Hiukan alle 30-vuotias kemiläismies oli poliisin kertoman mukaan tokkurainen ja unelias. Hän ei suostunut huumepikatestiin, jonka vuoksi hänet vietiin LPKS:ään verikokeeseen. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Lauantaina poliisi pysäytti Kemin keskustassa autoilleen 47-vuotiaan kemiläismiehen. Miehen puhallus- ja huumepikatestein tulokset olivat puhtaita. Mies on vuoden aikana jäänyt lähes kaksikymmentä kertaa kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Lue seuraavaksi