Äitienpäivän kunniamerkit Ähtäriin, Alavudelle ja Kaskisiin

Kolme pohjalaisäitiä saa tänään valtakunnallista huomiota. Yhteensä palkitaan 36 äitiä.

äitienpäivä
Äitienpäivänä annettavia Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitaleita.
Samuli Miettinen / MLL

Poikkeusolojen äitienpäivänä kolme pohjalaisäitiä saa valtakunnallista tunnustusta lasten ja perheiden hyväksi tekemästään työstä. Tasavallan presidentti palkitsee aiempien vuosien tapaan kasvattajat Suomen Valkoisen Ruusun 1. luokan mitalilla kultaristein.

Alueemme äideistä kunniamerkin saavat tänä vuonna Kirsti Hirvonen Ähtäristä, Raija Kirvesmäki Alavudelta ja Natascha Pettersson-Fernholm Kaskisista. Palkittavien äitien listalla on myös tamperelainen Marjo Toppari, joka asuu osan vuodesta Kauhavalla.

Valtakunnallista äitienpäiväjuhlaa ei tänä vuonna järjestetä äitienpäivänä koronviruksesta johtuvien poikkeusolojen vuoksi. Hallitus on kieltänyt yli kymmenen henkilön kokoontumiset ja suuri osa palkituista äideistä kuuluu riskiryhmään. Kunniamerkit luovutetaan äideille myöhemmin.

Erilaisia äitejä

Tänä vuonna kunniamerkin saajina on suurperheiden äitejä, yksinhuoltajia, sijais-, adoptio- ja tukivanhempia sekä erityislasten äitejä. He ovat aktiivisesti mukana myös yhteiskunnallisessa ja vapaaehtoistoiminnassa ja sitä kautta tukevat lapsia ja nuoria laajemminkin.

Ehdotukset äitienpäiväkunniamerkin saajista tehdään vuosittain marraskuun alkupuolella aluehallintovirastoille, jotka lähettävät ne käsiteltäviksi sosiaali- ja terveysministeriöön. Ministeri esittää osan ehdotuksista ritarikunnille.

Lue lisää: Presidentti Niinistö äitienpäivätervehdyksessään: Perheiden merkitys kirkastuu juuri nyt, tarvitaan uusia tapoja yhteydenpitoon