1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Puolangan uusi elokuvateatteri on koulun auditoriossa – laitteisto ja penkit suoraan Paljakkatalolta

Näytökset uudessa elokuvasalissa alkavat, kun koronatilanne sen sallii.

Koulun audiotorio muuntautui elokuvateatteriksi. Kuva: Sami Haapalainen / Puolangan kunta

Puolankalaiset pääsevät jälleen pian elokuvateatteriin, mutta nyt kirkonkylälle.

Kunta on siirtänyt elokuvateatterin laitteiston ja penkit Paljakkatalosta Puolankajärven koulun auditorioon. Paljakkatalo myytiin viime kesänä brittiläisille sijoittajille. Elinkeinopäällikkö Heikki Kanniaisen mukaan nykyaikaiset laitteet oli viisaampi siirtää muualle kuin lähteä myymään niitä.

– Laitteisto maksaisi uutena 100 000 euroa. Pelkän projektorin hinta on 55 000 euroa. Saimme siirrettyä ne kirkolle kohtuullisin kustannuksin, alle 10 000 eurolla, Kanniainen kertoo.

Kanniaisen mukaan auditorion muuttaminen elokuvateatteriksi onnistui hyvin kevään aikana, sillä poikkeustilan takia koulussa ei ollut oppilaita. Auditorion takaseinälle on rakennettu valkokangas, ja myös äänentoistojärjestelmä on asennettu paikalleen. Parhaillaan auditoriossa tehdään viimeisiä sähköasennuksia, ja työt valmistuvat siihen mennessä, kun koulut taas aukeavat torstaina.

Elokuvia Puolankajärven koululla ryhdytään näyttämään, kun koronatilanne sen sallii.

– Toivottavasti voimme avata elokuvateatterin viimeistään syksyn korvalla, kun koulut alkavat. Sitä ennen meidän täytyy vielä organisoida asioita. Ajatuksena on, että nuorisotoimi ottaisi vastuun elokuvien näyttämisestä ja tekisi samalla yrityskasvatusta, Kanniainen kertoo.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)