Kaikkiaan 3 000 hämäläisyrittäjää on hakenut tukea – käsittelyajat venyneet jopa kolmeen viikkoon

Hakemusten käsittelyä on hidastanut se, että moniin hakemuksiin on jouduttu pyytämään lisätietoja.

yrittäjyys
Kela
Kelan keskisen vakuutuspiirin ratkaisukeskuksen päällikkö Kristiina Walleniuksen mukaan hakemusten käsittelyyn on varauduttu muun muassa siirtämällä ja kouluttamalla henkilöitä muista tehtävistä yrittäjien työmarkkinatukihakemusten käsittelyyn.AOP

Yrittäjien työmarkkinatukihakemusten käsittely on ruuhkautunut. Hämeen TE-toimistossa käsittelyajat ovat olleet pahimmillaan kolmekin viikkoa.

– Kaikkiaan yrittäjien työmarkkinatukihakemuksia on tullut 2 600–3 000, kertoo Hämeen TE-toimiston johtaja Pekka Voutilainen.

Hakemuksia käsittelevien henkilöiden määrää on lisätty ja jonoja saatu siten purettua.

– Käsittelylistaa emme tule tyhjäksi saamaan vielä tällä viikolla, mutta pääsemme kohtuullisiin käsittelyaikoihin, lupaa Voutilainen.

Hakemusten käsittelyä on hidastanut se, että moniin hakemuksiin on jouduttu pyytämään lisätietoja.

TE-toimistosta hakemukset siirtyvät Kelaan. Kelan keskisen vakuutuspiirin ratkaisukeskuksen päällikkö Kristiina Wallenius kertoo, että Kelassa käsittelyajat on pystytty pitämään maltillisina. Päätös on annettu parin vuorokauden kuluessa siitä, kun TE-viranomaisen lausunto on saapunut käsiteltäväksi.

Hämeen yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka pitää tilannetta ikävänä, mutta ymmärtää myös TE-toimiston ahdingon.

– Hakijat ovat huolissaan omasta toimeentulosta ja siitä, miten oman hakemuksen käsittely etenee. Toisaalta ymmärrettävää on, että TE-toimistolla ei ole voinut olla reservissä sellaista määrää ihmisiä, jotka pystyisivät hoitamaan tällaisen urakan hetkessä.