1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Orivesi

Tavarajuna ja kuorma-auto törmäsivät tasoristeyksessä Orivedellä, ei henkilövahinkoja

Orivesi–Haapamäki-välillä henkilöjunat korvataan linja-autoilla.

Kuorma-auto jäi tavarajunan keulaan kiinni, ja sen irroittaminen oli meneillään maanantaiaamuna. Kuvan ottanut Raimo Lietsala oli paikalla aamuseitsemältä. Kuva: Raimo Lietsala

Orivedellä Pirkanmaalla tavarajuna ja kuorma-auto törmäsivät aamulla kuuden aikoihin Oripohjan vartioimattomassa tasoristeyksessä, kertoo Finrailin rataliikennekeskuksen liikennepäällikkö Seppo Kari. Kuorma-auto jäi tavarajunan keulaan kiinni, ja sen irrottamisessa menee vielä useita tunteja.

Oripohjan tasoristeys on vartioimaton. Rataosuus ei ole vilkkaasti liikennöity. Kuva: Raimo Lietsala

Sekä veturinkuljettaja että kuorma-auton kuljettaja selvisivät onnettomuudesta vammoitta.

Onnettomuuden vuoksi junaliikenne on keskeytynyt välillä Orivesi-Haapamäki, ja henkilöjunat korvataan linja-autoilla.

VR kertoo sivuillaan, että taajamajuna 421 Tampereelta klo 08:07 Keuruulle korvataan linja-autokuljetuksella. Linja-auto pysähtyy kaikilla väliasemilla.

Kuva: Yle Tampere

Myös taajamajuna 424 Keuruulta klo 09:57 Tampereelle korvataan linja-autokuljetuksella. Linja-auto pysähtyy kaikilla väliasemilla.
Linja-auton matka-aika on pidempi kuin junan.

– Reiluun puoleen päivään on peruttu junat, katsotaan sitten. Vielä ei ole tietoa, kuinka kauan raivaustöissä kestää, Kari sanoo.

Onnettomuua keskeytti junaliikenteen välillä Orivesi-Haapamäki. Kuva: Raimo Lietsala

Rataosuus ei ole vilkkaasti liikennöity.

– Siellä kulkee jonkin verran tavarajunia, ja sanotaan parin tunnin välein menee henkilöjuna. Rataosaahan ei ole sähköistetty, vaan siellä kulkee pelkästään dieselkalustoa, Kari kertoo.