Yle Lapin päällikkö vaihtuu

Reilun vuoden Yle Lapin päällikkönä toiminut Päivi Kuisma jää eläkkeelle joulukuun alussa.

Yle
Yle Lapin päällikkö Päivi Kuisma.
Pitkän uran Ylessä tehnyt Päivi Kuisma jää eläkkelle.Yle / Juha Tanhua

Runsas vuosi sitten Yle Lapin päälliköksi tullut Päivi Kuisma eläköityy joulukuun alussa. Uuden päällikön haku käynnistyy välittömästi ja valinta pyritään tekemään ennen kesälomakautta.

Päivi Kuisma on tehnyt pitkän uran Ylessä alkaen ensimmäisestä kesätoimittajuudesta vuonna 1978. Päällikön tehtävissä Kuisma on työskennellyt yhteensä 20 vuotta ensin Yle Lahdessa, sitten Yle Hämeessä ja viimeksi Lapissa.

– Yle Lappi tarjoaa median ammattilaiselle hienon ja merkityksellisen työn. Lapissa ihmiset haluavat tärkeät uutiset tietoonsa ja ymmärryksen siitä, miten erilaiset asiat vaikuttavat lappilaisten elämään, Päivi Kuisma toteaa.

Kuisman mukaan myös muu maailma haluaa tietää, mitä Lappiin kuuluu.

– Tässä on suuri päivittäinen työsarka hoidettavaksi Lapissa työskenteleville yleläisille.

Kuisma sanoo, että kevään koronakriisi on tuonut aivan uuden ulottuvuuden median johtamiseen.

– Jo runsaan kahdeksan viikon ajan olemme tuottaneet sisältöjä etätöinä tapaamatta toisiamme. Voisi sanoa, että kun tekijällä on matkassa kännykkä ja läppäri, mediasisällön tuottaminen on mahdollista oloissa kuin oloissa. Sen olemme korona-arjessa testanneet.

Päällikön johdettavana Lapissa on kaksi monimediaista toimitusta Kemissä ja Rovaniemellä. Toimitukset tuottavat sisältöjä radioon, verkkoon ja televisioon.

12.5.2020 kello 8.56 Lisätty Yle Lahti