1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkirikokset

Poliisi: Kadonnut iisalmelaismies joutunut ehkä henkirikoksen uhriksi, epäilee taposta miehen ex-puolisoa ja tämän nykyistä miestä

Poliisi on tehnyt tutkintaan liittyen kiinniottoja.

henkirikokset
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Itä-Suomen poliisi epäilee, että kadonneeksi ilmoitettu 30-vuotias iisalmelaismies on joutunut henkirikoksen uhriksi.

Miehen käyttämä musta BMW 520 -merkkinen auto on löytynyt, mutta mies on yhä kateissa. Auto löytyi Tervosta, yli tunnin ajomatkan päässä Iisalmen keskustasta.

Poliisin mukaan tutkinnassa on tullut esille seikkoja, minkä vuoksi asiaa tutkitaan nyt epäiltynä henkirikoksena. Poliisi on tehnyt kiinniottoja.

Poliisi otti sunnuntaina kiinni kolmi-nelikymppisen pariskunnan, miehen ja naisen, ja heitä epäillään taposta. Nainen on seurustellut aiemmin kadonneeksi ilmoitetun miehen kanssa, kertoo tutkinnanjohtaja Mikko Lyytinen STT:lle

– Ihan ensimmäisiä kuulusteluja on tänään aloitettu, ja he eivät ole kertoneet mitään, Lyytinen kertoi maanantaina.

Motiivista ei poliisilla ole vielä tarkkaa kuvaa.

Havaintoja autosta ja kadonneesta kaivataan yhä

Poliisi pyytää yhä havaintoja kadonneen miehen käyttämästä autosta, jonka rekisterinumero on GGN-718. Havaintoja kaivataan etenkin Tervon kunnan alueelta viime tiistain ja keskiviikon väliseltä yöltä ja siitä eteenpäin.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan numeroihin 029 5455 067, 029 5415 232 (vihjenumero) tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi(at)poliisi.fi.

Vihjeitä on jo tullut, Lyytinen kertoo.

– On nähty tien päällä tämäkin kiinni otettu pariskunta.

Poliisi esittänee epäiltyjä vangittavaksi. Lyytisen alustavan arvion mukaan vangitsemisoikeudenkäynti voisi olla torstaina.

Lue seuraavaksi