1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi valvoi nuoria mopoilijoita ja moottoripyöräilijöitä Varkaudessa ja Leppävirralla – huomattavan monen ajokki oli epäkunnossa

Poliisi puuttui vikoihin neuvoin, korjauskehotuksin ja sakkojakin jouduttiin kirjoittamaan.

mopot
En moped står lutad mot en vägg. I bakgrunden syns fler mopeder.
Poliisilla oli mopoiluun ja moottoripyöräilyyn liittyvä tehoisku Varkaudessa ja Leppävirralla viikonloppuna.Malin Valtonen / Yle

Itä-Suomen poliisi valvoi tehostetusti mopoiljoiden ja kevytmoottoripyöräilijöiden ajotapoja ja ajoneuvojen kuntoa Varkaudessa ja Leppävirralla viime viikonloppuna.

Tarkoituksena oli puuttua räikeimpiin rikkeisiin ja häiriöihin. Asukkaat olivat aiemmin ilmoittaneet poliisille häiriöistä eri asuinalueilla.

Kuntovalvonnassa tarkastettiin kymmeniä mopoja, joista huomattava osa oli epäkuntoisia. Eniten puutteita oli valoissa, renkaissa, jarruissa, pakoputkissa ja iskunvaimentimissa. Poliisi puuttui vikoihin neuvoin, korjauskehotuksin ja sakkojakin jouduttiin kirjoittamaan.

Tarkastuksissa viritettyjä mopoja löytyi useita. Viritetyn mopon kuljettajia määrättiin ajokieltoon, mopoista poistettiin rekisterikilpiä ja mopoja määrättiin valvontakatsastukseen. Näiden lisäksi kuljettajille tulevat maksuun mahdolliset vero- ja vakuutusseuraamukset.

Valvonnan aikana jäi kiinni yksi epäilty törkeän liikenneturvallisuuden vaarantaja sekä yksi epäilty rattijuoppo, joka oli ilmeisesti huumausaineen vaikutuksen alaisena.

Poliisi oli yhteydessä kiinnijääneiden nuorten vanhempiin ja poliisi tulee jatkamaan näitä yhteydenottoja vielä myöhemminkin. Kaksipyöräisten nuoret kuljettajat suhtautuivat poliisin mukaan valvontaan erittäin asiallisesti.

Poliisi kehottaa mopoikäisten vanhempia tutustumaan Liikenneturvan verkkosivuilla artikkeliin mopon virittämisestä. (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi