Pitkän linjan kuntapoliitikko ja rehtori Terho Taarna valittiin Kokkolan uudeksi sivistysjohtajaksi

Kaupunginhallitus päätyi valintaan yksimielisesti.

kouluhallinto
Kuvassa Terho Taarna
Kokkolan kaupunginhallitus valitsi Taarnan virkaan yksimielisesti.Ville Viitamäki / Yle

Kokkolan uusi sivistysjohtaja on ammattilukion rehtori Terho Taarna.

Kaupunginhallitus valitsi Taarna virkaan neljän hakijan joukosta yksimielisesti. Myös valintatyöryhmä päätyi ehdottamaan Taarnaa pestiin yksimielisesti haastattelujen ja henkilöarvioinnin jälkeen. Paikkaa haki kaikkiaan 18 ihmistä.

Ammatti- ja aikuislukion rehtorina Taarna on työskennellyt yli 10 vuotta. Hän on tällä hetkellä vihreiden kaupunginvaltuutettu, Keski-Pohjanmaan Vihreiden puheenjohtaja ja kaupunkirakennelautakunnan jäsen.

Kokkolan kunnallispolitiikassa Taarna on vaikuttanut yli 20 vuotta vihreiden riveissä. Kaupunginvaltuutetun ja lautakunnan paikasta hän joutuu luopumaan, kun hän aloittaa sivistyspuolen johdossa elokuussa.

Taarna visioi, että ideoinnin aika on vasta, kun koronaepidemia on ohi.

– Ammatti- ja aikuislukion rehtorina tässä on joutunut etenemään päivä ja viikko kerrallaan hallituksen määräysten mukaan. Varmasti syksy jatketaan vielä näin, arvelee Taarna.

En pelkää tehtävän laajuutta.

Terho Taarna

Vaikka sivistysjohtajan toimenkuva on laaja ja työsarka suuri, suuntaa Taarna uuteen työhön luottavaisena ja innostuneena.

– Monipuolinen, parinkymmenen vuoden kokemus sivistyspalveluiden alalta auttaa urakassa. Kulttuuri- ja nuorisotoimen lautakunnan puheenjohtajajuutta vedin kuusi vuotta, joten kulttuuri-, museo-, nuoriso- ja kirjastopuoli ovat tuttuja. En pelkää tehtävän laajuutta, hän tiivistää.

Koulupuolen suurimpana haasteena hän pitää taloutta.

– Epidemian pituudesta tai laajuudesta ei ole vielä tietoa, joten sen hintalappuakaan kuntataloudelle ei osata arvioida.

Koulutukseltaan Taarna on filosofian maisteri.

Nykyinen sivistysjohtaja Peter Johnson jää eläkkeelle tämän vuoden aikana.