1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sosiaalipalvelut

Oulussa sosiaalityöntekijään voi olla nyt yhteydessä myös etänä

Etätapaamiset ovat mahdollisisa hyvinvointikeskusten sosiaalityössä, lastenvalvonnassa, perheneuvolassa ja lastensuojelussa.

Oulussa osa sosiaalityöstä on nyt tavoitettavissa etäyhteydellä näin sovittaessa. Kaikkiin tapaamisiin etäyhteyden ottaminen ei vielä sovi. Kuva: Niko Mannonen / Yle

Oulun kaupunki on ottanut käyttöön etätapaamiset myös sosiaalityössä. Etätapaamisten mahdollisuus on käytössä hyvinvointikeskusten sosiaalityössä, lastenvalvonnassa, perheneuvonnassa ja lastensuojelussa.

Yhteys otetaan VideoVisit- tai Teams-tapaamisena. Asiakkaalla tulee olla sähköposti, verkkoyhteys sekä älypuhelin, tabletti tai tietokone.

Tapaamistapa sovitaan asiakkaan toiveiden mukaan, eli asiakaskäynti tai vierailu sosiaalityöntekijän luona on edelleen mahdollista. Etätapaamista tarjotaan tällä hetkellä, jos asiakas ei halua koronatilanteen vuoksi tavata, tai jos hän ei tule sovittuun aikaan virkailijan luokse.

Oulun kaupunki harkitsee etäyhteysmahdollisuuksia myös niin sanottuihin verkostotapaamisiin, joissa asiakas ja useamman eri tahon virkailijat ovat läsnä samanaikaisesti.

– Moni asia ratkeaa etänäkin. Etänä voi tavata, jos asiakkaalla on vähän flunssaa tai jos asiakkaan vointi on muuten heikko, eikä hän jaksa tulla tapaamiseen, kertoo sosiaaliohjaaja Heidi Kauppila Kaakkurin hyvinvointikeskuksesta kaupungin tiedotteessa.

Aina etätapaaminen ei kuitenkaan ole mahdollista. Näin on esimerkiksi silloin, jos sosiaalityöntekijän luona käynti on osa asiakkaan kuntoutusta.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)