Hyppää sisältöön

Kuntotutkimus: Hämeenlinnan Myllymäen koulun rakennukset ovat heikossa kunnossa

Rakennuksissa havaittiin muun muassa riskirakenteita sekä laho- ja mikrobivaurioita.

Myllymäen koulun tulevaisuus puhutti alueen asukkaita tammikuussa 2020. Kuva: Tiina Kokko / Yle

Tuore kuntotutkimus kertoo, että Hämeenlinnan Myllymäen koulun rakennukset ovat heikossa kunnossa. Tehtyjen selvitysten perusteella kivikoulu, puukoulu, Tapolan talo ja piharakennus ovat kaikki laajamittaisen peruskorjauksen tarpeessa.

Kivikoulun rakennuksen ulkovaipassa ja välipohjissa havaittiin riskirakenteita. Lisäksi laboratoriotutkimuksissa löydettiin mikrobivaurioita.

Puukoulun ja Tapolan talon puurakenteissa havaittiin lahovaurioita. Niin ikään rakennusten eristemateriaaleista löydettiin laboratoriokokeissa mikrobivaurioita.

Koululle perustettu sisäilmatyöryhmä kokoontui ensimmäisen kerran maanantaina 11. toukokuuta. Sen tehtävänä on arvioida tilojen turvallisuus ja tulevaa lukuvuotta koskevat opetusjärjestelyt.

Myllymäen koulun kohtalosta on väännetty kättä. Kaupunki on pohtinut koulun yhdistämistä Seminaarin kouluun. Vanhemmat puolestaan haluavat Myllymäen koulun säilyvän omana koulunaan.

Koulurakennusten kunnosta kertovia tutkimustuloksia esitellään kaikille avoimessa verkkoseminaarissa 14. toukokuuta. Myllymäen koulurakennusten peruskorjaukseen ja jatkokäyttöön kaupunki ottaa kantaa syksyllä talousarviokäsittelyn yhteydessä.