1. yle.fi
  2. Uutiset

Pyöränhuoltopisteitä, reittikartta ja valistusvideo – Kajaanin kaupunki starttaa pyöräilykauden isolla vaihteella

Pyörätiet on puhdistettu talven hiekasta toukokuun loppuun mennessä.

pyöräily
Polkupyöräilijän kenkä ja pyörä lähikuvassa.
Kajaanissa uskotaan, että pyöräily lisääntyy kaupungissa. Kuvituskuva.Nella Nuora / Yle

Kajaanin kaupunki pystyttää kaduille pyöränhuoltopisteitä alkukesän aikana. Huoltopisteellä voi kesken matkan lisätä ilmaa renkaisiin, tai säätää satulan ja ohjaustangon asentoa huoltopisteen välineitä hyödyntäen.

Lisäksi kaupunki on julkaissut Kajaanin alueen pyöräilykartan, joka löytyy Kajaanin kaupungin verkkosivuilta. Kartasta tehdään myös tulostettu versio, jota jaetaan Kajaani Infossa.

Kartasta näkyy, missä on pyöräteitä ja -reittejä, missä asvalttia ja missä puolestaan hiekkatietä. Myös vaativuutta halutaan tuoda esille, eli kartasta käy ilmi, että osa reiteistä on mäkisempiä, osa tasaisempia.

Pyöränhuoltopisteet, pyöräilykartta ja pyöräreittien kunnostamisen uskotaan lisäävän pyöräilyä Kajaanin alueella. Katujen ja kevyen liikenteenväylien puhdistaminenkin on parhaillaan käynnissä ja tiet ovat hiekasta puhtaat toukokuun loppupuolella.

Lisäksi Kajaanin kaupunki on tuottanut valistusvideon, jossa käydään huumorin keinoin läpi pyöräilyn turvallisuutta. Video on tehty yhteistyössä Kajaanin kaupunginteatterin kanssa.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi