Hyppää sisältöön

Kevään ylioppilaskirjoitusten tulokset tulevat tänään – Yle julkaisee tuoreiden ylioppilaiden nimet päivän aikana

Uusien valkolakkien saajien nimet julkaistaan tiistaina Ylen verkkosivuilla sitä mukaa, kun koulut tietoja toimittavat.

Kevään uusien ylioppilaiden nimet selviävät tänään.

Ylioppilastutkintolautakunta on ilmoittanut lähettävänsä tutkintojen tulokset kouluille kello 9 aamulla. Kokelaat saavat omat tuloksensa kouluilta.

Myös Yle julkaisee tänään verkkosivuillaan uusien valkolakkien saajien nimet sitä mukaa, kun koulut tietoja toimittavat.

Päivän mittaan päivittyvä Ylioppilaskone julkaistaan osoitteessa yle.fi

Kevään ylioppilaskirjoitukset järjestettiin poikkeuksellisissa oloissa koronaviruspandemian vuoksi. Ylioppilaskirjoitusten aikataulua tiivistettiin ja reaaliaineiden koepäiviä aikaistettiin viikolla lyhyellä varoitusajalla.

Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoi viime viikolla, että poikkeusjärjestelyiden vuoksi kevään ylioppilaskokelaille annetaan mahdollisuus osittain maksuttomaan uusimiseen. Maksuton uusiminen on mahdollista niille kokelaille, jotka joutuivat muuttamaan suunnitelmiaan ja suorittamaan useita kokeita yhden viikon aikana koronavirustoimien vuoksi.

Ylioppilastutkintolautakunnan mukaan kevään tutkintoon oli ilmoittautunut yhteensä noin 43 000 kokelasta, mikä on noin 3 000 enemmän kuin viime keväänä.

Luvussa ovat mukana sekä tutkintoa suorittavat kokelaat että ne, jotka uusivat hyväksyttyjä tai hylättyjä kokeita tai täydensivät tutkintoaan. Kokeet järjestettiin noin 400:ssa lukiossa ja niiden eri toimipisteissä.

Keski-Suomessa lukioita on parikymmentä. Jyväskylän koulutuskuntayhtymän Gradian lukioista kirjoittaneiden nimet eivät tule Ylen Ylioppilaskoneeseen yleensä aamupäivällä, koska kirjoittajia on niin paljon.

.
.