1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. opiskelu

Maalaismarkkinat siirtyvät ensi vuoteen – etäopetus haittasi järjestelyjä

Maalaismarkkinoiden suunnittelu ja valmistelu aloitetaan tavallisesti puoli vuotta ennen tapahtumaa, ja opiskelijat ovat siinä vahvasti mukana.

opiskelu
Maalaismarkkinat.
Seppälän Maalaismarkkinat vuonna 2012. Arkistokuva.Hanne Kinnunen / Yle

Kaksipäiväiset Kainuun ammattiopiston Maalaismarkkinat siirtyvät koronatilanteen aiheuttaman epävarmuuden vuoksi vuoteen 2021.

Kainuun ammattiopisto KAO on seurannut kevään aikana tiiviisti koronavirustilanteen kehittymistä ja sen vaikutuksia. Tällä hetkellä isot yleisötapahtumat on kielletty heinäkuun loppuun saakka, mutta koronaepidemian odotetaan jatkuvan pitkälle syksyyn.

Maalaismarkkinat on järjestetty Seppälän kampuksella tähän mennessä 29 kertaa, joista kolme viimeisintä Nälkämaan Markkinat -nimellä.

Markkinat ovat vuosittain KAO:n suurin opiskelijoiden ja henkilöstön yhteistyö, jonka valmistelut aloitetaan tavallisesti puoli vuotta ennen markkinaviikonloppua. Opiskelijat ovat mukana markkinoiden suunnittelussa ja valmistelussa sekä vastaavat myynti- ja esittelypaikkojen varauksista ja markkina-alueen rakentamisesta.

Koulutuspäällikkö Renne Sänisalmen mukaan Maalaismarkkinoiden valmistelu vaatii paljon opiskelijatyötä jo keväällä, mikä ei nyt etäopetuksen aikana ole ollut mahdollista. Tämä on myös vaikuttanut siirtämispäätökseen.

– Reilu kuukausi sitten vielä uskottiin, että tilanne rauhoittuu. Etäopetus torpedoi suunnittelut.

Kaksipäiväinen markkinatapahtuma kokoaa vuosittain Kajaaniin 12 000–14 000 kävijää koulutilan alueelle näkemään ja kokemaan markkinahuumaa, tutustumaan maaseutuun ja paikalliseen toisen asteen koulutukseen.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi