1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Blogit

Marja Sannikka: Korona pakottaa vaikeisiin valintoihin

Vapaus vai kuolema, rahat vai henki? Mitä kaikkea korona pakottaa meidät valitsemaan, kysyy Marja Sannikka videoblogissaan.

Marja Sannikan videoblogi
Mitä kaikkea korona pakottaa meidät valitsemaan, kysyy toimittaja Marja Sannikka videoblogissaan.

Nyt käynnissä oleva koronakriisi pakottaa meidät tekemään ennennäkemättömän vaikeita valintoja. Tukahdutetaanko tauti, vai lähdetäänkö Ruotsin tielle? Koulut kiinni vai koulut auki?

Kaikkein vaikeimpiin valintoihin liittyy raha. Haluamme estää koronakuolemat, mutta haluamme estää myös taloudellisen kurimuksen. Ellei sen itsensä takia, niin siitäkin syystä, että rahan puute voi aiheuttaa jossain vaiheessa myös kuolemia.

Esimerkiksi Keskuskauppakamari on arvioinut (siirryt toiseen palveluun), että koronaviruspandemiasta johtuva eristäytyminen maksaa Suomelle 1,2 miljardia euroa viikossa. Koska terveydenhuollossa on aina budjettirajoite, saattaa tämä raha olla pois sairauksien hoidosta jatkossa.

Koronan varjossa saattaa jo nyt muhia hoitopommi.

Korona pakottaa myös pohdintaan vapauksista, oikeuksista, ja koronaa edeltävän ajan elämästä. Haluammeko palata entiseen?

Katso videolta, mitä kaikkea joudumme valitsemaan ja kerro, minkälaisia valintoja sinä olet joutunut koronatilanteessa tekemään? Voiko koronavalintojen puristuksessa syntyä parempi huominen? Katso video ja tule keskustelemaan.

Olen mukana keskustelussa kello 21:een saakka.

Marja Sannikka

Kirjoittaja on politiikasta ja yhteiskunnasta kiinnostunut toimittaja, jonka mielestä totuus joskus sattuu, mutta sitä päin täytyy silti katsoa.

Marja Sannikka TV1:llä ja Yle Areenassa perjantaina klo 20. Vieraina ovat Lääkäriliiton terveyspolitiikan asiantuntija Lauri Vuorenkoski, THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta ja filosofi Frank Martela.

Katso täältä Marja Sannikan aikaisempia jaksoja.

Lue myös

Analyysi: Vanhus viettää hoivakodissa noin kaksi vuotta – onko loppuelämän eristämisessä järkeä?

Mihin elvytysmiljardit käytetään? Yle kysyi kaikilta eduskuntapuolueilta, millä Suomi saataisiin nostettua koronasuosta

Matkailuyrityksiä niittävä konkurssiaalto olisi isku koko Suomen matkailulle ja katastrofi Lapille – puolet Lapin matkailuyrityksistä pelkää kaatuvansa ennen talvea