Matkustajien käytettävä kasvomaskia Finnairin lennoilla ensi viikosta alkaen

Aiemmin tiistaina Finavia kertoi edellytävänsä suu-nenäsuojaimien käyttöä jatkossa kaikilta lentoasemien työntekijöiltä, jotka työskentelevät asiakaspalvelutehtävissä ilman suojapleksiä.

Finnair
Hupuilla suojattu Finnairin matkustajakone Helsinki-Vantaan lentokentällä.
Finnairin matkustajakoneen moottorit oli huhtikuun puolivälissä pussitettu punaisilla hupuilla, jotta roskia ei lentäisi sisään.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Matkustajien on käytettävä Finnairin lennoilla ensi viikosta alkaen kasvosuojusta, kertoo lentoyhtiö Twitterissä ja verkkosivuillaan.

Finnairin mukaan kaikilla asiakkailla tulee olla nenän ja suun peittävä suojus koko lennon ajan. Yhtiön mukaan myös henkilökunta käyttää lennoilla suu-nenäsuojuksia koko lennon ajan. Muutokset tulevat voimaan ensi viikon maanantaina 18. toukokuuta. Yhtiön mukaan toimenpiteellä on tarkoitus suojata matkustajien terveyttä.

Yhtiön mukaan matkustajat voivat käyttää niin sanottua kirurgista maskia tai esimerkiksi itsetehtyä kasvosuojusta. Pääasia on, että se estää pisaroiden lentämisen ja peittää nenän ja suun, yhtiö kertoo verkkosivullaan. Jos itsellä ei ole maskia, sellaisen voi saada myös lentohenkilökunnalta. Finnarin mukaan alle 7-vuotiaiden ei tarvitse käyttää suojusta. Myös turhaa liikehdintää lennon aikana suositellaan välttämään.

Finnair kertoo tiedotteessaan myös muista suojaavista toimista. Yhtiö suosittelee matkailijoita muun muassa vähentämään lentokentällä lähikontakteja matkatavaroiden käsittelyssä ja lähtöselvityksessä sekä välttämään jonottamista.

Aiemmin tiistaina Finavia kertoi edellyttävänsä suu-nenäsuojaimien käyttöä jatkossa kaikilta lentoasemien työntekijöiltä, jotka työskentelevät asiakaspalvelutehtävissä ilman suojapleksiä. Lisäksi Finavia suosittelee vahvasti, että myös matkustajat käyttäisivät maskia lentoasemalla liikkuessaan.

Voit keskustella aiheesta keskiviikkoon kello 23:een saakka.

Lue lisää:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Suomessa kuusi uutta tartuntaa eikä yhtään uutta kuolemaa, testeissä käyminen lisääntynyt, Norja vapauttaa matkustusta – poikkeuksena Ruotsi

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus