Hämeenlinnassa remontoidaan harjoitusjäähallia – urakka valmistuu elokuun puolivälissä

Remontin kokonaiskustannukseksi on arvioitu noin 1,3 miljoonaa euroa.

jäähallit
Jäähallissa ei ole kattoa, eikä jäätä.
Harjoitusjäähallissa pelataan muun muassa jääkiekon naisten SM-sarjaa ja juniorisarjojen otteluita.Harri Oksanen / Yle

Hämeenlinnassa Rinkelinmäellä on alkanut harjoitusjäähallin remontti. Hallin katon kantavissa rakenteissa havaittiin puutteita ja virheitä viime keväänä tehdyissä laajarunkoisten urheiluhallien rakennetarkastuksissa. Havainnot olivat sen verran huolestuttavia, että kaupungin oli ryhdyttävä suunnittelemaan korjauksia välittömästi.

Nyt on sitten remontin aika. Viime viikolla harjoitusjäähallin ympärille rakennettiin telineet ja varsinainen urakka on käynnistynyt tällä viikolla. Halli on ilman kattoa ja jäätä.

– Tilanne on nyt se, että vanhat kattoristikot on jo lähes kaikki poistettu. Seuraavaksi tehdään lisätukia olemassa oleviin seinien pystypalkkeihin ja esivalmistellaan uusia kattoristikoita, kertoo Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä.

Ensi viikolla nostetaan uusia kattoristikoita paikoilleen ja rakennetaan uutta vesikattoa niiden päälle. Uudet ristikot täyttävät nykynormit lumikuorman kestävyydestä ja harjoittelu sekä pelaaminen hallissa on jälleen turvallista.

Urakan on määrä olla valmis viimeistään elokuun puolivälissä, jolloin jäätä päästään tekemään normaalin aikataulun mukaisesti. Hallissa päästään Tuire Pöyhiän mukaan luistelemaan syyskuun alussa.

Metritiski-areena on Ritari-areenan yhteyteen vuonna 1992 rakennettu harjoitusjäähalli. Hallissa pelataan muun muassa jääkiekon naisten SM-sarjaa ja juniorisarjojen otteluita. Lisäksi halli toimii Hämeenlinnan Taitoluistelijoiden pääasiallisena harjoitushallina.

LUE MYÖS: Hämeenlinnan kakkosjäähallin rakenteissa puutteita: halli käyttökieltoon korjaustöiden ajaksi

LUE MYÖS: Käyttökieltoon asetetun Metritiski-areenan kausi käynnistyy normaalisti