Kaupungin tuki vielä pohdintaan – "Kymiringin menestyminen on Lahden etu"

Lahti Events haluaa jatkaa tapahtumajärjestäjän roolissa Kymiringin moottoriradalla.

Tapahtumien järjestäminen
Ulla ajaa moottoripyörällään radan mutkasta Kymiringillä.
Iitin Kymiringille heinäkuulle suunniteltu MotoGP-osakilpailu on siirretty vuodelle 2021 koronaviruspandemian takia.Turkka Korkiamäki

Kaupunginjohtaja Pekka Timosen mielestä Lahden ei kannata valittaa Hämeenlinnan hallinto-oikeuden ratkaisusta, joka kumosi valtuustopäätöksen Iitin Kymiringin tukemisesta.

Lahden kaupunginvaltuusto päätti vuosi sitten tukea Kymiringiä pääomittamalla kaksi miljoonaa euroa Lahti Events -tapahtumayhtiöönsä. Kahdeksan lahtelaisvaltuutettua valitti asiasta hallinto-oikeuteen. Valittajien mukaan osakkuus olisi ollut kaupungille riskisijoitus.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi valtuuston päätöksen, koska kaupunki ei ollut selvittänyt sisältääkö pääomasijoitus valtiontukea, josta olisi pitänyt ilmoittaa Euroopan komissiolle. Valtuustopäätös siis kumottiin muotovirheen vuoksi.

Kaupunginjohtaja Timosen mukaan Kymiringin onnistuminen ja menestyminen on kuitenkin Lahden etu ja luottamusmiesten kanssa pitää nyt punnita, miten jatkossa menetellään.

"Toivottavasti yhteistyö jatkuu"

Kymiring Oy:n toimitusjohtaja Markku Pietilä ei kommentoi hallinto-oikeuden päätöstä, koska ei ole sitä nähnyt. Pietilän mukaan ratkaisu vaikuttaa tulevaisuuteen, koska tapahtumajärjestäminen on ollut sidoksissa pääomasijoittamiseen.

Lahti Events haluaa puolestaan jatkaa tapahtumajärjestäjän roolissa ja kiittelee yhteistyötä Kymiringin kanssa.

– Iitti liittyy Päijät-Hämeeseen ensi vuoden alussa ja jos ajatellaan MotoGP:n kaltaisia suurtapahtumia ja niiden aluetalousvaikutuksia, niin merkittäviähän ne ovat, perustelee toimitusjohtaja Emilia Mäki.

– Asioita on viety eteenpäin yhteistyössä, ja toivotaan tietysti että sitä voidaan jatkaa, sanoo Mäki.