1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuhmo Oy tekee ison investoinnin: 7 miljoonaa euroa sahatavaran tuorelajitteluun

Investointi parantaa sahan käyntiastetta ja lopputuotteen laatua.

puuteollisuus
Lautapinoja.
Tällä hetkellä sahojen markkinatilanne on haastava. Kuvituskuva.Matti Hämäläinen / Yle

Kuhmo Oy modernisoi sahatavaran tuorelajittelun kapasiteettia lähes 7 miljoonalla eurolla. Uusi teknologia, eli kuvantamis- ja tietotekniikka, mahdollistavat sahalla nykyistä tarkemman lajittelun asiakastilauksiin ja reaaliaikaisen tuotelaadun seurannan.

– Investointi on meille tarpeellinen, koska vanhin tuorelajittelulaitoksemme on 1990-luvulta peräisin. Se on myös askel sillä tiellä, että pidämme tuotantolaitoksemme modernina ja kokonaisuudessaan kilpailukykyisenä, sanoo Kuhmo Oy:n toimitusjohtaja Tommi Ruha.

Keväällä alkaneet rakennustyöt valmistuvat marraskuussa, jolloin aloitetaan tuotannollinen koekäyttö. Vaikka tällä hetkellä markkinatilanne on haastava, investointi turvaa Ruhan mukaan tulevaisuutta: henkilöstön ja yhteistyökumppaneiden työllisyyttä ja vientitulojen saamista maakuntaan.

– Tilanne on poikkeuksellinen, sillä loppuvuonna oli metsäteollisuuden lakot ja sen päälle tuli korona. Olemme saaneet kovalla työllä pidettyä laitokset käynnissä. Toivottavasti syksyllä tilanne on parempi. Tällä hetkellä suunnittelemme täyskäyntiä koko vuodelle, Ruha sanoo.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi