1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suomen Kansallisteatteri

Osa Kansallisteatterista aiotaan purkaa peruskorjauksen ja laajennuksen yhteydessä

Rakennuksesta saa purkaa väliaikaiseksi tarkoitettuja työtiloja.

Kansallisteatterin rakennus laajenee purettavan osan paikalle. Kuva: Mikael Crawford / Yle

Kansallisteatterin remontin yhteydessä purettavaksi kaavaillut noin 4000 neliötä käsittävät lähinnä vuonna 1930 rakennetut työ- ja varastotilat.

Museovirasto ja ELY-keskus ovat antaneet hankkeelle puoltavan lausunnon.

Eteläisen alueen tiimipäällikkö, arkkitehti Heli Virkamäki Helsingin kaupungilta kertoo, että rakennuksesta puretaan ahtaita apu- ja työtiloja, jotka on rakennushistoriallisen selvityksen mukaan rakennettu alun perin väliaikaisiksi.

Rakennus laajenee purettavan osan paikalle sekä Itäisen ja Läntisen Teatterikujan puoleisiin syvennyksiin.

Uudisrakennuksen kuuteen kerrokseen noin 5200 neliöön on tulossa muun muassa yleisön sisäänkäynti aulatiloineen ja lämpiöineen sekä jokaista näyttämöä palvelevat työtilat, teatteri- ja harjoitussali sekä suihku- ja wc-tilat kaikille pukuhuonetasoille.

Peruskorjauksessa katutasokerroksen alkuperäinen ravintolasali palautetaan Kaisaniemen puiston suuntaan avautuvaksi kahvila-ravintolaksi.

Yleisötilojen yläpuoleisen puutyöverstaan käyttötarkoitus muutetaan noin 200-paikkaiseksi teatterisaliksi, uudeksi Willensaunaksi.

Kansallisteatteri Oy:n peruskorjausta ja laajennusta koskevaa lupaa käsitellään Helsingin ympäristö- ja lupajaostossa huomenna keskiviikkona.