Lappeenranta kisaa jo toistamiseen Euroopan vihreimmän kaupungin tittelistä – vastassa kolme tanskalaiskaupunkia ja yksi bulgarialaiskaupunki

Lappeenranta pyrkii erottumaan Euroopan vihreimmän kaupungin kilpailussa muassa uuden biokaasulaitoksensa ja sadan prosentin jätteiden hyötykäytön voimin.

Lappeenranta
Punatiilinen makasiini edessä Saimaan rannalla, takana kerrostaloalue Pikisaari.
Lappeenrannan kaupunki on Euroopan viiden vihreimmän kaupungin joukossa. Voittaja selviää syys-lokakuussa. Ulla Ylönen/ Yle

Lappeenranta kilpailee toistamiseen Euroopan vihreimmän kaupungin tittelistä.

Tällä kertaa Lappeenrannan kilpailuvaltteja ovat muun muassa energiatehokkuusinvestointien laskentatyökalut, lähes käyttövalmis uusi biokaasulaitos ja sataan prosenttiin noussut jätteiden hyötykäyttöaste. Uusi ilmasto-ohjelma seuraavalle kymmenelle vuodelle on myös valmistumassa.

Euroopan vihreimmän kaupungin loppukilpailu pidetään Portugalin pääkaupunki Lissabonissa syys-lokakuussa.

European Green Leaf Award on Euroopan komission järjestämä kilpailu alle 100 000 asukkaan kaupungeille, joiden ilmastopolitiikka ja toimet ovat esimerkillisiä ja edistyksellisiä.

Finaalissa kilpailevat Lappeenrannan kanssa tänä vuonna Tanskan Elsinore, Tanskan Nyborg ja Tanskan Ringkøbing-Skjern ja Bulgarian Gabrovo.