Etelä-Savon rahasto tuki kulttuuria ja tiedettä yli 700 000 eurolla – kärkihankeapuraha sodan ja rauhan keskus Muistille

Yhteensä 60 eri tahoa maakunnasta sai rahoitusta kulttuuri- tai tiedetoimintaan.

Säätiöt ja apurahat
Havainnekuva Päämajatalosta remontin jälkeen.
Sodan ja rauhan keskus Muistin tavoitteena on herättää näyttelyillään historiallista empatiaa. Havainnekuva museosta remontin jälkeen.Sodan ja rauhan keskus Muisti

Etelä-Savon rahasto tuki kevään apurahakierroksella maakunnan kulttuuri- ja tiedetoimintaa 723 000 eurolla. Jaetussa summassa oli 31 000 euroa koronatilanteen vuoksi lisättyä hätärahoitusta.

Kärkihankeapurahan eli 40 000 euroa sai sodan ja rauhan keskus Muisti. Mikkelissä kesällä 2021 avattavalle näyttelykeskukselle myönnettiin rahoitus näyttelykokonaisuuden pelillisen osion toteuttamiseen.

Taidetta hoitolaitoksiin -apurahan saivat kehitysvammaisten Hyppy!-näyttämötapahtuma ja tukea tarvitsevien ihmisten Savas-Säätiön tanssihanke. Hyppy!-yhdistyksen apuraha on 18 000 euroa ja Savas-Säätiön 3 500 euroa.

Etelä-Savon rahasto myönsi kokovuotisen työskentelyapurahan seitsemälle ja vähintään puolivuotisen apurahan kahdelletoista tieteen ja taiteen tekijälle.

Tieteen kokovuotisen apurahan saivat terveystieteiden tohtori Merja Harmoinen, filosofian maisteri Katja Pasanen, lääketieteen lisensiaatti Sirpa Vedenpää ja kauppatieteiden maisteri Hanna-Maija Väisänen. Taiteen kokovuotiset työskentelyapurahat saivat kirjailija Maria Kuutti, kirjailija Anne Leinonen ja muotoilija Mervi Pesonen.

Hakemusmäärässä oli pientä nousua viime vuoteen verrattuna. Vuoden alussa apurahaa hakeneista 311 tahosta 60 sai myönteisen päätöksen.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus