Etäopetuksen päättyminen käynnistää koulukuljetukset – Tammelassa kuljetuksiin hankittiin lisäkalustoa

Kunnat ennakoivat, että koulukyydin tarvitsijoita on huomattavasti vähemmän kuin ennen etäopetusta.

koulukuljetus
Koulukyyti-kyltti.
Tärkein suojautumistoimenpide kuljetuksissa on, että oppilaat eivät matkusta sairaana tai oireisena ja että kuljettaja ei tule sairaana tai oireisena töihin.Toni Pitkänen / Yle

Monessa kunnassa koululaisten palaaminen kouluun merkitsee sitä, että myös koulukuljetukset jatkuvat. Kanta-Hämeessä Tammela on joutunut hankkimaan lisäkalustoa koululaisten kuljettamiseen.

– Autoja on lisätty merkittävästi, sanoo Tammelan vs. sivistystoimenjohtaja Paula Laakso.

Esimerkiksi kahdenkymmenen hengen autoon otetaan kymmenen lasta, jolloin autoissa on väljyyttä. Tammelassa arviolta 150 koululaista on koulukuljetuksen piirissä.

Myös Lopella moni oppilas taittaa koulumatkansa koulukuljetuksessa. Lopella koulukyydit hoidetaan pääasiassa normaalisti, kuitenkin huomioiden oppilaiden turvallisuus.

Riihimäellä kaikki erillisillä koulukuljetusautoilla ajettavat kuljetukset on käyty läpi ja kuljetusjärjestelyihin on tehty tarvittavat muutokset riittävien etäisyyksien varmistamiseksi. Tärkein suojautumistoimenpide kuljetuksissa on, että oppilaat eivät matkusta sairaana tai oireisena ja että kuljettaja ei tule sairaana tai oireisena töihin. Kuljetuskalustoa myös siivotaan ja desinfioidaan tehostetusti. Kuljettaja ohjeistaa oppilaita tarvittaessa autoon sijoittumisessa.

Riihimäki ohjeistaa, että kyydissä olijoiden on pidettävä etäisyyttä ja vältettävä fyysistä kontaktia. Lisäksi matkustajien on huolehdittava hyvästä yskimis-, aivastamis- ja käsihygieniasta.

Koulukyydeissä ennakoidaan olevan huomattavasti vähemmän lapsia kuin ennen etäopetusta.