Geokätköilyn suosio on noussut korona-aikana – kesän alussa on odotettavissa ruuhkaa, kun uusia kätköjä tulee taas etsittäväksi

Geokätköillä on käynyt kuhina, kun sisäliikuntapaikat ovat olleet kiinni.

Kainuussa on tällä hetkellä noin 150 rekisteröitynyttä geokätköilijää. Arkistokuva.

Geokätköilyn suosio on noussut Kainuussa korona-aikana. Kainuun lajivastaava Marjut Kinnunen kertoo, että kätköillä on käynyt kuhina, koska sisäliikuntapaikat ovat olleet kiinni ja ulkoilu on nostanut rooliaan.

Kainuussa on tällä hetkellä lähes 150 rekisteröitynyttä geokätköilijää. Kinnusen arvion mukaan määrä on noussut koronan aikana noin kolmanneksen.

Kainuussa on 800 geokätköä, mutta koronan takia uusia kätköjä ei ole nyt julkaistu lainkaan.

– Kätkötarkastajat linjasivat Suomessa, että käytämme vain vanhoja kätköjä. Uusia kätköjä ei julkaista, koska useimmiten niille tulee hieman ruuhkaakin, kun ihmiset lähtevät etsimään uusia kätköjä.

Kesäkuun alussa on luvassa huojennuksia myös geokätköilyyn, jolloin uusia kätköjä voidaan taas julkaista. Kinnunen uskoo, että silloin uusille kätköille on odotettavissa taas ruuhkahuippua.

– Moni kätköilijä on varmasti ehtinyt tekemään uusia kätköjä ja sijoittamaan niitä paikalleen koronapaussin aikana. Odotettavissa on, että Kainuuseen tulee kesälle paljon uusia kätköjä.

Kinnusen mukaan poikkeusolojen aikana geokätköilijät ovat käyneet kätköillä desinfiointiaine mukana ja hanskat kädessä. Isot tapaamiset on jätetty väliin, koska esimerkiksi kätköilijöiden miittejä ei ole saanut järjestää.

– Tapahtumakätköjä ei saa olla vielä kesäkuussakaan, eli ne ovat kätköjä, joihin kätköilijät kutsutaan tapaamaan toisiaan. Itsekin olen käynyt aivan yksin kätköilemässä, kun en ole viitsinyt pyytää kavereita mukaan, Kinnunen kertoo.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)