1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Poliisikoulutukseen taas ennätysmäärä hakijoita

Yhtä paikkaa tavoittelee 13 hakijaa.

Poliisiammattikorkea sijaitsee Tampereen Hervannassa. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Poliisikoulutukseen haki jälleen ennätysmäärä poliisin työstä kiinnostuneita. Yhtä paikkaa tavoittelee 13 hakijaa.

Vuonna 2020 alkaviin koulutusryhmiin hakijoita oli yli 5 200. Aloituspaikkoja poliisi (AMK) -tutkintoon on yhteensä 400 tänä vuonna.

Poliisin ammattikorkeakoulu Polamk sijaitsee Tampereen Hervannassa.

– Olemme tavoittaneet runsaasti poliisin ammatista kiinnostuneita erilaisissa tapahtumissa ja kertoneet aktiivisesti opinnoista sosiaalisessa mediassa. Tärkein houkutin on tietenkin kiinnostava ja monipuolinen ammatti, joka Polamkista valmistuneille on tarjolla, opintoasiainpäällikkö Jyrki Haapala kertoo.

Haapalan mukaan poliisiopiskelijoiksi toivotaan sekä suoraan lukiosta tai ammattikoulutuksesta tulleita että kokeneita ammatinvaihtajia tai esimerkiksi korkeakoulututkinnon suorittaneita. Lähes kaikenlaisesta työkokemuksesta on poliisille hyötyä.

Poliisi (AMK) -opinnot kestävät noin kolme vuotta, ja tutkinto antaa kelpoisuuden esimerkiksi vanhemmaksi konstaapeliksi. Tutkinnon suorittanut voi työskennellä sekä rikostutkinnassa että valvonta- ja hälytystehtävissä.

Yle kertoi marraskuussa Poliisiammattikorkeakoulun tutkimuksesta, jonka mukaan vastavalmistuneet poliisit työllistyvät nyt todella hyvin. Lähes kaikki ovat saaneet koulutusta vastaavaa työtä. Noin 97 prosenttia kyselyyn vastanneista työskenteli poliisina.

Neljä hakujaksoa vuoden aikana

Polamk tilastoi hakijamäärät koulutuksen aloitusvuoden mukaan, ei kalenterivuosittain. Oppilaitos ei ole mukana yhteishaussa, vaan sillä on neljä hakujaksoa vuoden aikana.

Hakuprosessi eri vaiheineen kestää aina vähintään puoli vuotta.

Tänä vuonna opintonsa aloitti myös ruotsinkielinen kurssi. Ruotsinkielinen poliisikoulutus alkaa puolentoista vuoden välein.

Lue lisää:

Poliisikouluun haki ennätysmäärä opiskelijoita: Yhtä paikkaa tavoittelee lähes 13 hakijaa

Vastavalmistuneet poliisit työllistyvät todella hyvin

Joka toinen poliisikoulussa aloittava on nyt nainen – tässä nähdään alan sisällä kaksi pelkoa