Pyhtään lentokenttä saa pian vakiovieraan: harvinaisen sähkölentokoneen

Etelä-Kymenlaaksossa selvitetään myös parhaillaan, millaista liiketoimintaa ilmailu voisi tuoda alueelle.

Sähkölentokone
Sähkölentokone / Malmin lentokenttä 31.07.2018
Helsingin sähkölentokoneyhdistyksen kone kuvattuna Helsingin Malmilla heinäkuussa 2018. Koneen toiminta jakautuu useille eri kentille, joista yksi on jatkossa Pyhtää.Jouni Immonen / Yle

Pyhtään lentokenttä aloittaa yhteistyön Helsingin sähkölentokoneyhdistyksen kanssa.

Yhdistyksellä on Suomessa harvinainen sähkölentokone, joka nähdään tulevaisuudessa säännöllisesti myös Pyhtäällä.

– Toki he lentävät muuallakin Suomessa, mutta Pyhtäästä voisi tulla kotipaikka tälle sähkölentokoneelle ja siihen liittyvälle testauslentämiselle ja toivottavasti myös esimerkiksi koulutustoiminnalle, Pyhtään kunnanjohtaja Jouni Eho kertoo.

Sähkölentokoneyhdistyksen puheenjohtajan Janne Vasaman mukaan kone vierailee Pyhtäällä ensimmäisen kerran ensi kesänä. Tarkka aikataulu ei ole vielä tiedossa. Koneen toiminta jakautuu Pyhtään lisäksi muille kentille.

Vastaavia sähkölentokoneita ei Vasaman mukaan ole tällä hetkellä muualla Pohjoismaissa. Sähkömoottorilla varustettuja purjekoneita sen sijaan löytyy.

Sähkölentokoneyhdistyksen koneen ensilennosta voit lukea lisää alla olevasta linkistä.

Lue myös: Sähkölentokoneen ensilento Suomessa: Pioneerit uskovat kaupunkien välisen lentoliikenteen kasvuun, vaikka akut eivät vielä riitäkään Helsingistä Tampereelle

Yritystoimintaa selvitetään

Etelä-Kymenlaaksossa on myös alkanut selvitys siitä, millaista uutta elinkeinotoimintaa ilmailu voisi tuoda alueelle. Selvitystyötä tekevät kehittämisyhtiö Cursor ja konsulttiyhtiö WSP Finlandin professori Jorma Mäntysen.

Pyhtään visiona on uuden teknologian testaamiseen ja kehittämiseen keskittyvä lentokenttä. Kunnanvaltuusto hyväksyi huhtikuussa uuden osayleiskaavan, johon on varattu 300 hehtaarin alue lentopaikkaa varten.

– Päätökset signaloivat toimialalle sitä, että Pyhtää on paikka, joka haluaa satsata tulevaisuuden ilmaliikenteen kehittämiseen, kunnanjohtaja Eho sanoo viitaten uuden yhteistyön ja selvitystyön alkamiseen.

Lue myös:

Malmin kentän loppu lähenee, lentokoulut etsivät vaihtoehtoja –"Pitää päästä kentälle nopeasti ja sitten lentämään"

Käänne Suomen ilmailumuseon kohtalossa – Vantaa pelastamassa museon, Helsinki ei lämmennyt vanhoille lentokoneille

Suomen uusimmalla lentokentällä suuret suunnitelmat – havittelee itselleen Helsingin lentokenttien koneita ja ilmailumuseota Vantaalta

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus