Epidemia laajenemassa jälleen hiljaisemman vaiheen jälkeen? – Päijät-Hämeessä neljä uutta koronavirustartuntaa

Varmistettuja tartuntoja Päijät-Hämeessä nyt 97.

koronavirus
Opaskyltti Päijät-Hämeen keskussairaalassa.
Vaikka koronarjoituksia ollaan purettu, kannattaa hyvinvointiyhtymän mukaan turvaväleistä ja hygieniasta pitää edelleen tiukasti kiinni.Suvi Turunen / Yle

Päijät-Hämeessä on varmistunut keskiviikkona neljä uutta koronavirustartuntaa. Tiistaina kerrottiin kahdesta ja maanantaina kuudesta uudesta tartunnasta.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä muistuttaa turvavälien ja hygienian tärkeydestä.

– Hyvin tärkeää on, että toimitaan annettujen ohjeiden mukaan mitä tulee turvaväleihin ja käsihygieniaan. Se on ihan havaittavissa, kun kaupungilla liikkuu tai käy asioilla, että turvavälit ovat merkittävästi lyhentyneet silmämääräisesti arvioituna., sanoo Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän terveys- ja sairaalapalvelujen toimialajohtaja Tuomo Nieminen.

Hykyn mukaan näyttää siltä, että koronaepidemia olisi hiljaisemman jakson jälkeen laajenemassa Päijät-Hämeessä. Hyky tähdentää, että kaikkia ei-välttämättömiä ryhmäkokoontumisia on edelleen syytä välttää.

Päijät-Hämeessä varmistettuja koronatartuntoja on todettu tähän mennessä 97. Näytteitä on otettu 3 368. Sairaalahoidossa on kolme potilasta, tehohoidossa ei yhtään. Koronaviruksesta parantuneita on 64.

– Meillä on ollut hyvin vähän alaikäisiin tai kouluikäisiin liittyviä tartuntoja koko epidemian aikana, joten lisääntyneiden tartuntamäärien ei pidä lisätä koulujen alkamiseen liittyvää huolta, sanoo toimialajohtaja Tuomo Nieminen.

Läheisten on mahdollista tavata palvelutaloissa asuvia omaisiaan ulkotiloissa turvallisuusohjeita noudattaen. Sairaaloiden ja palvelutalojen vierailukielto on muilta osin edelleen voimassa.

Jos kärsit hengitystieinfektio-oireista ja epäilet koronavirustartuntaa, soita ensin Päivystysapuun 116 117. Numero palvelee ympäri vuorokauden joka päivä.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus