Mikkeliin matkustavien lähikuntien asiakkaiden on vaihdettava Waltti-kortit uusiin – liput kannattaa käyttää pois kesän kuluessa

Bussiliput siirtyvät ely-keskukselta Mikkelin kaupungille.

Waltti-matkakortti
Matkakortti
Waltti-alue laajenee Mikkelissä kesäkuun alussa. Kuvituskuva.Katja Oittinen / Yle

Mikkelin lähikuntien bussimatkalaisten on vaihdettava Waltti-korttinsa uusiin tämän vuoden aikana. Syynä on bussiliikenteen Waltti-lippujen siirtyminen ely-keskukselta Mikkelin kaupungille.

Mikkelin kaupungin joukkoliikenneinsinööri Liisa Heikkinen arvioi, että joidenkin satojen linja-autoasiakkaiden on vaihdettava kortit uusiin. Lippuja voi vaihtaa Mikkelin kaupungin asiointipisteessä veloituksetta tästä eteenpäin. Suositus on, että voimassaolevat liput käytettäisiin loppuun kesän kuluessa.

Tulevat lippuhinnat ovat hieman nykyisiä ely-keskuksen lippuja edullisempia, ja erityisesti nuorison, senioreiden ja opiskelijoiden matkustaminen halpenee.

– Vaihtoyhteydet pelaa paremmin kuin nyt, Heikkinen sanoo.

Waltti-alue laajenee kesäkuun alussa väleille Mikkeli–Hirvensalmi, Mikkeli–Puumala ja Mikkeli–Juva. Mikkeli–Kangasniemi-välille Waltti tulee käyttöön kesällä 2021.

Samaan aikaan kesäkuun alussa Mikkelin ja Joutsan väliset yhteydet sekä Mikkelistä Puumalan ja Sulkavan kautta Savonlinnaa liikennöivät suorat vuorot lakkaavat.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus