Talven tierikot näkyvät nyt rajusti lisääntyneissä autoilijoiden korvaushakemuksissa

Pohjois-Pohjanmaalla valtiolle jätetyt autovahinkojen korvaushakemukset yli kolminkertaistuivat tänä talvena.

Tievauriot
Hinausauto ottaa henkilöautoja kyytiinsä tien varressa.
Tammikuussa useampi auto vaurioitui Iissä tietyömaalla pahoin reikiintyneen päällysteen takia. ArkistokuvaHanna Juopperi / Yle

Pohjois-Pohjanmaalta autovaurioista jätettiin tammi-helmikuussa lähes 100 korvaushakemusta, kun vuotta aiemmin vastaava määrä oli alle 30.

Vesisateet ja sahaavat lämpötilat koettelivat tiestön kuntoa viime talvena, ja monin paikoin pinnat eivät kestäneet rankkoja olosuhteita.

Poikkeuksellinen sää aiheutti ongelmia esimerkiksi Nelostiellä Iissä ja Oulussa. Vaikeuksia oli myös Oulujoen ylittävällä Pohjantien sillalla, kertoo siltaurakasta vastaavan Kreaten työpäällikkö Ville Tiiro.

– Helmikuussa tuli vettä kuin aisaa, mikä aiheutti reikiä asfalttiin, eikä rengasrikoilta ja korvauksiltakaan ole vältytty.

Talven tierikkojen aiheuttamista autovahingoista on jätetty runsaasti korvaushakemuksia valtakunnalliselle liikenneviranomaiselle. Huhtikuun loppuun mennessä vaurioista on kirjattu yli 1 050 korvaushakemusta, mikä on noin 250 enemmän kuin viime vuonna.

Valtion tiestöllä tapahtuneiden autovaurioiden korvaushakemukset käsitellään keskitetysti Lapin ely-keskuksessa.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)