Kouluissa ei katsota pahalla opettajien ja oppilaiden kasvomaskien käyttöä, mutta sitä ei edelleenkään suositella

Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n mukaan oppilaiden lähikontaktista huolimatta suojautuminen koulussa ei ole tarpeellista.

koulut
mies asettaa itselleen hengityssuojainta
Mies laittaa suojainta kasvoilleen. Kuvituskuva.Marja Väänänen / Yle

Pääkaupunkiseudun koulut hyväksyvät opettajien ja oppilaiden kasvomaskin käytön, mutta suojaimia ei varsinaisesti suositella.

Kaupunkien koulutoimenjohtajat kertovat kuin yhdestä suusta, että kouluissa noudatetaan ministeriön ja terveysviranomaisten antamia ohjeita, joiden mukaan oppilaiden lähikontaktista huolimatta kasvomaskien tai hengityssuojaimen käytön ei katsota olevan tarpeellista.

– Työnantajana emme ole ohjeistaneet maskipakkoa. Yleisesti ajattelemme, että varhaiskasvatuksessa ja opetuksessa emme käyttäisi maskeja, mutta jos joku työntekijöistä haluaa käyttää niin sitä ei ole kielletty, kommentoi Espoon opetustoimenjohtaja Kaisu Toivonen.

– Noudatamme opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n linjausta ja ohjetta eli emme suosittele suojuksia. Jos opettaja tai oppilas haluaa käyttää maskia, hän voi tehdä niin, toteaa Helsingin perusopetusjohtaja Outi Salo.

Vaikka suojaimia käytetään laajasti muualla maailmassa, pääkaupunkiseudun kouluissa niihin suhtaudutaan edelleen pienellä varauksella.

– Käyttöä ei katsota pahalla, mutta ohjeistusta muutetaan vasta, jos hallitus määrää, kertoo Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo.

Lue lisää:

Yle selvitti: Kasvomaskit pakollisia jo yli 50 maassa – määräykset perustuvat tutkimusnäyttöön, mutta Suomessa suositusta ei toistaiseksi tule

Matkustajien käytettävä kasvomaskia Finnairin lennoilla ensi viikosta alkaen

Saksan mallin mukaista kasvomaskipakkoa ei ole toistaiseksi tulossa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen – HSL odottaa ministeriön kantaa

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus