Oulussa yli tuhat lasta jättää menemättä lähiopetukseen torstaina – myös koulukyytien turvallisuus pohdituttaa vanhempia

Oulussa koulukyydeissä toimitaan valtakunnallisten ohjeiden mukaan ja hygieniaa on parannettu.

koulukuljetus
Haukiputaan koulu, ilmakuva
Oulussa Haukiputaan koulussa on liki tuhat oppilasta. Arkistokuva.Marko Väänänen / Yle

Oulussa valtaosa peruskoululaisista palaa lähiopetukseen huomenna.

Uusimman tiedon mukaan Oulussa poissaolohakemuksia on jätetty noin 1 100 oppilaan osalta. Tämä on alle viisi prosenttia kaupungin peruskoululaisten määrästä. Osa näistä on sairauteen perustuvia anomuksia, osa taas on jätetty muista syistä. Oulun perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori kertoo saaneensa luvut eilen koulujen rehtoreilta.

Oulussa on reilut 22 000 peruskoululaista, joista noin tuhat on kaupungin koulukyytien piirissä, kertoo sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä.

Huolestuneilta lasten vanhemmilta on Penttilän mukaan tullut jonkin verran yhteydenottoja koulukyytien järjestelyistä. Oulussa toimitaan valtakunnallisten ohjeiden mukaan ja hygieniaa on parannettu.

– Nämä kyyditykset koskevat nyt ennen kaikkea pidempien etäisyyksien matkoja. Meillä on Oulussa myös väistötiloissa kouluja. Esimerkiksi Kiimingin Jokirannan koko koulu on ollut osittain väistökuljetuksessa, samoin Oulunsalossa on ollut vastaava tilanne. Se nostaa tätä lasten määrää, jotka ovat koulukuljetuksessa, Penttilä sanoo.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)