1. yle.fi
  2. Uutiset

Osa kunnista avaa uimahallinsa kesäksi – toisaalla pelätään tartuntoja ja hallien ovet pysyvät säpissä

Eura ja Kokemäki aikovat mitä todennäköisimmin seurata muiden kokemuksia, sen sijaan Huittinen on avaamassa hallinsa kesän alussa.

uimahallit
Kolme ihmistä uimassa Porin maauimalan isossa altaassa.
Porin maauimalan avaamisesta ei ole vielä päätöksiä.Katja Halinen / Yle

Satakunnan kunnissa on erilaisia käsityksiä koronaviruksen tartuttavuudesta uimahalleissa. Uimahalleja ja -laitoksia voi avata kesäkuun alusta alkaen viranomaisten ohjeiden mukaan.

Huittisissa nuoriso- ja liikuntatoimen johtaja Teuvo Munkki esittää, että halli avataan kesäksi ja myös perinteisestä kesäsulusta luovutaan.

Liikuntatoimesta vastaava lautakunta käsittelee asiaa torstaina. Avaamisessa aiotaan noudattaa aluehallintoviraston ohjeita.

Turvallisuusriski?

Sen sijaan Kokemäki aikoo pitää uimahallin suljettuna, koska kaupungin mukaan tartunnan riski kasvaa uimahalleissa ja uiminen on kesällä mahdollista myös luonnossa.

Euran kunnanjohtaja Juha Majalahti katsoo myös, että tartunnan riskiä kannattaa välttää. Hän ehdottaa, että Euran uimahalli avattaisiin yleisölle vasta elokuussa, kun muualla on saatu kokemuksia hallien avaamisesta.

Majalahti sallisi kuitenkin uimakoulujen pitämisen lapsille heinä–elokuun taitteessa.

Porissa ei päätöksiä

Porin kaupunki pohtii vielä maauimalansa avaamista. Liikuntapuolesta vastaava päällikkö Petteri Lahti sanoo, että ratkaisu saadaan aikaisintaan huomenna perjantaina.

Rauman uimahalli aukeaa vasta elokuun puolivälin jälkeen. Maauimalan avaamisesta sen sijaan on tarkoitus tehdä päätöksiä koronatilanteen helpottaessa.

Lue seuraavaksi