Rovaniemellä aukaistaan tulvaneuvontapuhelin

Numerossa annetaan neuvoja muun muassa tulvavaaran arviointiin ja kiinteistön suojaamiseen. 

tulvat
Saarenkylän silta, jonka tien tasalla Kemijoen tulvan ennustetaan (toukokuun 2020 alussa) nousevan
Tulvaennusteet elävät vielä. Tulvaveden on aiemmin ennustettu nousevan Saarenkylässä tien tasalle, mutta tällä hetkellä veden ennustetaan jäävän puoli metriä tienpinnan alapuolelle.Marko Rautio / Rovaniemen kaupunki

Rovaniemen kaupunki avaa torstaina tulvaneuvontapuhelimen. Numerossa annetaan neuvoja muun muassa tulvavaaran arviointiin ja kiinteistön suojaamiseen.

Tulvapuhelimeen vastataan numerossa 0800 132 211. Puhelimesta saa neuvoja arkisin kello 12-15.

Kaupungin nettisivuille (siirryt toiseen palveluun)on myös lisätty suuntaa antavat tulvakartat, joita voi käyttää apuna oman kiinteistönsä tulvavaaraa arvioidessaan. Kaupunki kuitenkin muistuttaa, että vahinkoja voi syntyä myös niihin kiinteistöihin, joita ei ole merkitty tulvavaara-alueelle.

Sivuilta löytyy myös yleistä tietoa kevään tulvista sekä kaupungin ja Pelastuslaitoksen tekemä opasvideo kiinteistön suojaamiseen.

Myös Kittilän kunnassa on tulvainfopuhelin, jossa vastataan tulvaan liittyviin kysymyksiin.

Lue lisää:

Suurtulvan riski on hieman pienentynyt Lapissa – viileä sää hidastaa lumen sulamista

Kodin tulvasuojaus koettelee iäkkäitä – Kaarina Koski, 80, sai yllättäen apua parikymppiseltä maansiirtoyrittäjältä

Suurtulvan uhkaama Lapin maakuntamuseo varautuu evakuoimaan arvokokoelmansa – äärettömän harvinainen lintukokoelma suojaan

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).