1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikuntatilat

Kymenlaaksossa pääsee nyt tekonurmille – Katariinan maauimalan ulkoallas avautuu kesäkuussa

Uimalan aukioloa laajennetaan vähitellen.

liikuntatilat
Kotkan uimala
Katariinan maauimalan ulkoallas avautuu ennen uimahallin sisäallasta. Arkistokuva.YLE / Raine Martikainen

Ulkoliikuntapaikkojen avaaminen on alkanut.

Kotkassa ja Kouvolassa avataan torstaina 14. toukokuuta esimerkiksi tärkeimpiä tekonurmikenttiä ja tenniskenttiä.

Kentillä noudatetaan kokoontumisrajoituksia ja turvaetäisyyksiä. Esimerkiksi Kotkan Arto Tolsa -areenalle ja Karhulan keskuskentälle tulee myös käsidesipisteitä.

Pukuhuoneet ja muut sisätilat pysyvät suljettuina kesäkuun alkuun asti. Kotkasta kerrotaan kuitenkin, että kenttien yleisövessoja avataan mahdollisuuksien mukaan jo aiemmin.

Uima-altaaseen kesäkuussa

Kotkan Katariinan maauimalan ulkoallas aiotaan avata rajoitetusti kesäkuun alussa. Samalla uimaseura saa mahdollisuuden harjoitella sisäaltaalla tietyin rajoituksin.

Katariinan uimalassa kävijöitä ohjeistetaan pitämään turvaetäisyys samalla tavalla kuin muuallakin liikkuessa, kertoo Kotkan liikuntajohtaja Antti Mattila.

– Valvontaa vähän lisätään ja ehkä myös asiakasohjausta niin, että tahatonta ristikkäin kävelyä tai olemista ei tapahdu sillä tavalla, että se olisi riskinä, Mattila sanoo.

Katariinan uimahallin aukioloa laajennetaan kesäkuun puolivälissä, mutta esimerkiksi saunoja ei vielä lämmitetä. Karhulan uimahalli avataan heinäkuussa.

Kaikkiaan Kotkan liikuntapaikat avautuvat viidessä vaiheessa. Yksityiskohtaista tietoa eri liikuntapaikkojen avaamisesta löytyy Kotkan (siirryt toiseen palveluun)ja Kouvolan (siirryt toiseen palveluun)verkkosivuilta (siirryt kaupungin sivuille).

Lue myös:

Kotka valmistautuu avaamaan liikuntapaikkoja – ensimmäisenä käyttöön Arto Tolsa -areena ja Keskuskenttä, seuraavassa vaiheessa maauimala

Hamina aloittaa koronarajoitusten purkamisen: kirjastosta voi pian lainata, vaikka tilat ovat vielä kiinni

Kouvola avaa kaikki ulkoliikuntapaikat ensi viikolla – kirjastoissa alkaa noutopalvelu

Tuoreimmat koronavirusuutiset Kymenlaaksosta

Tuoreimmat koronavirusuutiset

Lue seuraavaksi