1. yle.fi
  2. Uutiset

Lapissa tarvitaan perhekummeja - etäkoulutus alkaa tässä kuussa

Perhekummeja tarvittaisiin nyt varsinkin Rovaniemellä, Kemissä ja Enontekiöllä.

vapaaehtoistyö
Kaksi lasta leikkii Arabian leikkipuistossa.
Perhekummi voi tavata perhettä vaikka ulkona lasten leikkiessä, jolloin aikuisille tarjoutuu tilaisuus jutella keskenään. Kuvituskuva.Jari Kovalainen / Yle

Mannerheimin Lastensuojeluliitto etsii Lapissa uusia perhekummeja. Varsinkin Rovaniemellä, Kemissä ja Enontekiöllä kaivataan vapaaehtoisia perheiden tueksi.

Vapaaehtoinen perhekummi tukee vanhemmuutta keskustelemalla, kuuntelemalla ja osallistumalla perheen puuhiin. Kummi ei kuitenkaan ole lastenhoitaja, kodinhoitaja eikä terapeutti.

Toiminta on tarkoitettu auttamaan erityisesti alle kouluikäisten lasten perheitä, joka kokee tarvitsevansa arkeen piristystä, tukea ja aikuista juttuseuraa. Tuki voi olla tarpeen vaikkapa vastasyntyneen perheessä tai jos perheellä ei ole lähellä sukulaisia tai ystäviä.

Kummi voi toimia etätukena tai tavata perhettä esimerkiksi leikkipuistossa.

Perhekummilta edellytetään luotettavuutta, kiinnostusta auttamiseen ja valmiutta sitoutua noin vuodeksi.

MLL:n Lapin piiri aloittaa perhekummitoimintaan valmentavan etäkoulutuksen 25. toukokuuta. Koulutukset jatkuvat 10. kesäkuuta asti. Koulutukseen voi ilmoittautua 22. toukokuuta asti MLL:n Lapin piirin sivulla (siirryt toiseen palveluun).

Koulutuksen jälkeen MLL haastattelee perhekummiksi haluavat.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi