Hyppää sisältöön

Kaupunkifestivaali Flow on peruttu tältä kesältä – liput käyvät ensi vuoden tapahtumaan

Seuraava Flow Festival järjestetään 13.–15. elokuuta 2021 Helsingin Suvilahdessa.

Kaupunkifestivaali Flow ei valtaa Helsingin Suvilahtea tänä kesänä. Kuva: Berislav Jurišić / Yle

Flow Festival on peruttu tältä vuodelta koronavirusepidemian vuoksi. Järjestäjä ilmoittaa asiasta verkkosivullaan (siirryt toiseen palveluun).

Vuoden 2020 tapahtumaan ostetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2021 Flow Festivalille. Lippurahat voi myös saada takaisin.–

Festivaalin johto kertoo seuranneensa koronavirustilannetta tarkkaan viimeiseen asti. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että festivaali ei pysty takaamaan yleisön ja esiintyjien turvallisuutta tämän kesän tapahtumassa riittävän hyvin.

Tapahtuma oli tarkoitus järjestää 15.-16. elokuuta 2020.

– Olemme siitä onnellisessa asemassa, ettemme enää elä täysin kädestä suuhun. Meillä on iso kansainvälinen taustatekijä. Festivaali tullaan järjestämään jatkossakin, vakuuttaa Flown taiteellinen johtaja Tuomas Kallio.

– Mutta hirvittää kyllä, millainen vuosi monilla toimijoilla ja tapahtumilla tulee olemaan.

Muhkeat kukkaseppeleet olivat Flown juttu vuonna 2018. Kuva: Berislav Jurišić / Yle

Osa Flow Festival Oy:stä myytiin vuonna 2018 pääomasijoitusyhtiö Providence Equity Partnersin tytäryhtiölle. Se tuo turvaa, mutta tappiota tästä kesästä tulee väistämättä.

– Tappiot tulevat olemaan yli puoli miljoonaa. Tilanne on haastava, Kallio sanoo.

Flow Festivaali on ollut kaupunkifestivaalien edelläkävijä Suomessa. Se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2004. Festivaali kerää vajaat 100 000 kävijää vuosittain.

Flown musiikkikattaus on laaja, mutta painottunut pop- ja indiemusiikkiin. Mukana on myös DJ-keikkoja. Tapahtuman visuaalisuus sekä ruoka- ja juomatarjonta ovat olleet oleellinen osa festivaalia alust asti.

Ensimmäinen Flow Festival järjestettiin nyt jo puretuilla VR:n makasiineilla. Viime vuosina tapahtuma on osaltaan ollut nostamassa Suvilahden aluetta kaupunkikulttuurin keskiöön. Aluetta kehitellään edellen.

Lue myös:

Juttu täydentyy. Voit osallistua keskusteluun ja kertoa, millainen rooli Flow-festivaalilla on omassa kesänvietossasi.

.
.