Jyväskylän sataman saunaravintolahanke etenee takapakeista huolimatta – "Neuvotteluja käydään ja enempää en voi tässä tilanteessa juurikaan kertoa"

Projektipäällikkö Ora Nuutinen Jyväskylän kaupungilta toteaa, että satamaa kehitetään koko ajan.

Jyväskylässä sataman alue sijaitsee aivan kaupungin keskustan kupeessa Kuva: Heli Kaski / Yle

Jyväskylässä sataman alueelle on jo vuosia suunniteltu saunaravintolaa. Ainakin kertaalleen kaatunutta hanketta ei ole haudattu, kertoo kaupungilta projektipäällikkö Ora Nuutinen.

Nuutisen mukaan kaupunki edistää saunaravintolan saamista satamaan edelleen ja mietinnässä on nyt, millaisessa muodossa paikka voisi toteutua.

Saunaravintolatoiminnasta on Nuutisen mukaan ollut kiinnostunut useampikin taho. Nuutinen toteaa, että yhden toimijan kanssa neuvotteluja on viety pidemmälle.

– Enempää en nyt voi tässä tilanteessa juurikaan kertoa. Tilanne on nyt muutenkin sellainen, että alan toimijat ovat vähän varovaisia, luonnehtii Nuutinen.

Sataman alueen kehittäminen on nyt laajemminkin meneillään.

Kaupunki lähtee toteuttamaan sataman kärjen yleissuunnitelmaa Nuutisen mukaan jo tänä vuonna.

Kaupunki on kaavaillut satamasta kaupunkilaisten olohuonetta ja kaupungin käyntikorttia.

– Ihan hetkessä ei mitään tapahdu ja väliaikaisia toimijoita varmaan sinne saadaan. Muutenkin satamaa kehitetään koko ajan. Kyllä alue rupeaa virkistymään.

Jyväskyläläinen ravintoloitsija Juha Oksanen on kertonut suunnittelevansa sataman kärkeen uutta terassiravintolaa. Se odottaa vielä lupia kaupungilta.

Projektipäällikkö Ora Nuutinen näkee, ettei kyseinen ravintola tule todennäköisesti olemaan pysyvästi sille nyt kaavaillussa paikassa.

Nuutinen ei kommentoi, onko Oksasen kanssa käyty neuvotteluja saunaravintolasta

– Eri tahojen kanssa on kyllä näistä neuvoteltu, mutta tällä hetkellä viedään asiaa eteenpäin ja katsotaan formaattia. Uskon, että alueella on kysyntää. Sehän on herkullinen paikka, sanoo Nuutinen.