Pitkän tauon jälkeen jo toinen peräkkäinen koronatartunta Essoten alueella – tartuntaketjujen jäljitys on menossa

Koronatartuntojen kokonaismäärä kuntayhtymän alueella on nyt 54.

koronavirus
Mikkelin keskussairaalan päivystyksen ovet. Ovessa tiedote koronavirukseen liittyen.
Essoten alueella oli parin viikon tauko tartunnoissa ennen tätä viikkoa. Kuvituskuva.Esa Huuhko / Yle

Essoten kuntayhtymän alueelta löytyi toinen uusi koronavirustartunta pidemmän tauon jälkeen. Edellinen tartunta varmistui tiistaina.

Torstaina löytynyt koronavirustartunta ei liity alkuviikosta löytyneeseen virustapaukseen, jossa tartunnan takia altistuneiden ja sitä myötä karanteeniin asetettujen joukossa on myös muutamia Essoten työntekijöitä. Kyseessä on uusi tartuntaketju. Tartuntaketjun jäljitys on menossa.

Koronatartuntojen määrä nousi Essoten alueella nyt 54:ään. Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alueella viimeisin tartunta on löytynyt 21. huhtikuuta. Sosterin alueen tartuntojen kokonaismäärä on pysynyt kymmenessä jo pitkään.

Terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä on jo huolissaan työntekijöiden jaksamisesta koronavirustilanteessa. Koronatartuntojen parissa työskennelleet ovat tehneet ympäripyöreitä päiviä jopa viikkojen ajan. Lomia on samalla peruttu tai siirretty.

– Osa henkilöstöstä on joutunut koville, äärirajoille. Samaan aikaan ovat olleet päällä useat säästöohjelmat ja lomautukset, pohtii Santeri Seppälä.

Uusi säästökeskustelu lienee edessä myös tulevaisuudessa, kun koronavirustilanteen aiheuttamat lisäkulut lankeavat kuntayhtymän kuntien maksettavaksi.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus