Koulussa yksi aihe ylitse muiden ensimmäisenä lähiopetuspäivänä: "Koko ajan muistutettiin, että pitäkää turvavälit"

Lähiopetukseen palattiin Vetelin keskuskoulussakin. Turvallisuusasiat olivat esillä sekä ala- että yläkoululaisten päivässä.

peruskoulu
Opettaja Anni Sillanpää ja seitsemäsluokkalaiset Fanni Pakkala ja Juulia Nykänen (oikealla) Vetelissä.
Opettaja Anni Sillanpää (vasemmalla) ja seitsemäsluokkalaiset Fanni Pakkala ja Juulia Nykänen palasivat tänään lähikouluun Vetelissä.Raila Paavola / Yle

Kolmasluokkalaiset Oskari Leppäniemi ja Alexina Latomaa palasivat tänään lähiopetukseen omaan luokkaansa Vetelin keskuskoululle.

Ensimmäisenä lähiopetuspäivänä yksi puheenaihe oli ylitse muiden. Turvallisuus.

– Koko ajan muistutettiin, että pitäkää turvavälit, sanoo Alexina Latomaa.

– Kyllä mä haluaisin, ettei olisi tällästä tilannetta. Oli parempi silloin, kun sai kosketella miten haluaa, Oskari Leppäniemi sanoo.

Molemmat koululaiset olisivat voineet jatkaa kevätlukukauden loppuun asti etäkoulussa, vaikka siellä ei ollutkaan kavereita. Lähikoulupäivä sujui kuitenkin mukavasti, osin ehkä juuri kavereiden ansiosta.

– Meillä oli opiskelua ja katsottiin elokuva, Latomaa sanoo. Leppäniemen luokalla taas päivä aloitettiin sanakokeella.

Opettaja Markus Kesäniemi iloitsi oppilaiden näkemisestä. Totuttuun verrattuna koulunkäynnin järjestämiseen on nyt liittynyt kuitenkin monenlaista ekstraa.

– Ehkä tämä on harjoitusta syksyä varten, jos tämmöinen tilanne jatkuu, Kesäniemi sanoo.

Kesäniemi arvelee, että opettajat ovat tulleet positiivisin mielin lähiopetukseen. Koska kontaktit pyritään minimoimaan, eivät kaikki opettajatkaan näe välttämättä toisiaan. Opettajien etäkokoukset esimerkiksi jatkuvat.

– Mielikuvitusta vaativat esimerkiksi liikuntatunnit, kun yhteiset välineet eivät ole käytössä. Se on ehkä yksi haaste, Kesäniemi sanoo.

Yläkoulun tunnelmia

Keskuskoulun seitsemäsluokkalaiset Juulia Nykänen ja Fanni Pakkala kertovat, että kavereita on etäkoulun aikana ollut ikävä.

Vaikka etäkoulu sujui, lähikoulussa on tyttöjen mielestä kuitenkin vähän helpompaa opiskella. Aikaisesta kouluunlähdöstä huolimatta.

– Etäopiskellessakin heräsin aika aikaisin, ettei tehtävät jää ihan iltaan, Juulia Nykänen sanoo.

Yläkoululaisille oli kerrottu poikkeusajan järjestelyistä ennakkoon etäyhteyden kautta.

Opettaja Anni Sillanpää on myös sitä mieltä, että lähikouluun palaaminen on mukavaa.

– Meillä olisi paljon kokeellisia töitä eikä yhteisiä välineitä pysty käyttämään. Onneksi voin hyödyntää luontoa, biologiaa ja maantietoa opettava Sillanpää sanoo.

Turvavälit on luokissa pystytty pitämään pulpetit järjestämällä, mutta välitunneilla niistä on vähän jouduttu muistuttelemaan.

– On ollut niin kiva tavata kavereita, Sillanpää naurahtaa.

Lue seuraavaksi:

Lähiopetukseen juostiin hyvällä mielellä ja hymyssä suin – kun on kiva nähdä kavereita, erityisjärjestelytkään eivät haittaa

Tältä näytti ensimmäinen kouluaamu eri puolilla Suomea – kuudesluokkalainen Werneri Lappi: "Kotia ei voi mitenkään tehdä kouluksi"

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Uusimmat uutiset koronavirustilanteesta puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus