1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Koulupoissaolo

Kemissä ja Torniossa ennakoitua useampi koululainen jäi pois koulusta torstaina – Ylitorniolla kotona oli joka kolmas oppilas

Meri-Lapissa poissaoloihin on voinut vaikuttaa sairaanhoitopiirin väkilukuun suhteutetut korkeat tartuntaluvut.

Kemissä yli viidesosa koululaisista jäi torstaina kotiin. Kuva: Antti Heikinmatti / Yle

Ennakoitua useampi koululainen on jäänyt kotiin Meri-Lapissa torstaina koulujen lähiopetuksen käynnistyttyä koronasulun jälkeen.

Torniossa kotiin on jäänyt yli 500 ja Kemissä yli 400 koululaista, mikä on yhteensä parisataa ennakoitua enemmän.

Oppilaiden kokonaismäärään suhteutettuna vielä enemmän poissaoloja on Ylitorniolla, jossa noin joka kolmas koululainen on jättänyt menemättä kouluun.

Rovaniemeen verrattuna Meri-Lapissa koululaisten poissaoloja on 2–3 kertaa enemmän, kun luvut suhteutetaan koululaisten kokonaismäärään.

Rovaniemellä kotiin on jäänyt noin 500 koululaista, mikä on noin yhdeksän prosenttia kaikista oppilaista. Torniossa kouluun on jättänyt menemättä 23,5 ja Kemissä 21,9 prosenttia oppilaista.

Ylitorniolla ennakointi piti hyvin kutinsa. Ennakkotietojen mukaan Ainiovaaran koululta oli jäämässä pois 30% eli vajaat 70 ja kyläkouluilta 37% eli 30 oppilasta. Torstaina selvisi, että kyläkouluilla oli kaksi poissaoloa enemmän kuin ennakkoon oli ilmoitettu.

Meri-Lapissa kotiin jäämiseen on voinut vaikuttaa se, että väkilukuun suhteutettuna Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on löydetty koronavirusta toiseksi eniten Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin jälkeen.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.