1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tuulipuistot

YIT uskoo Lestijärven tuulivoimapuiston lähtevän rakentumaan tänä vuonna

Työt alkaisivat Alajärvelle rakennettavan voimalinjan rakentamisella, YIT etsii vielä puistolle investoria.

400 kV:n voimalinjan rakentaminen 58 kilometrin matkalle Lestijärveltä Alajärvelle kestää arvion mukaan kaksi vuotta. Kuva: Petteri Sopanen / Yle

Rakennusyhtiö YIT uskoo, että Lestijärven tuulivoimapuiston rakentaminen alkaa tämän vuoden puolella. Työt alkaisivat Lestijärveltä Alajärvelle rakennettavan 400 kV siirtolinjan rakentamisella nykyisten Fingridin voimalinjojen rinnalle. Puistoon varsinaisesti liittyvän tiestön ja tuulivoimaloiden perustusten rakentamiseen ei tämän vuoden puolella vielä päästä.

YIT etsii parhaillaan sijoittajaa, joka ostaisi tuulipuiston. Yhtiöllä on ollut myös suunnitelmia tuulivoimatuotannon omistamisesta, mutta näillä näkymin Lestijärven tuulivoimapuiston kohdalla sitä ei tulla soveltamaan.

Lestijärvelle on luvitettu peräti 72 tuulivoimalaa.

Yhtiö ei voi tarkemmin kommentoida tässä vaiheessa neuvottelujen etenemistä, mutta YIT:ssä suhtaudutaan luottavaisesti projektin ratkaisevaan etenemiseen.

– 400 kilovoltin voimalinjaa kannattaa lähteä tekemään jo tämän vuoden puolella, se on niin iso urakka ja vaatii kaksi talvea rakenatmiselle.. Sekin voi olla vaihtoehto, että vaikka investorineuvottelut ovat kesken, aloittaisimme voimalinjan rakentamisen. Uskon kuitenkin että saamme puistokaupan maaliin tämän vuoden puolella, kertoo YIT:llä teollisuuden, energian ja vesihuollon hankkeista vastaava johtaja Mika Virtanen..

Lestijärvellä on odotettu tuulivoimapuiston rakentumista, sen tuomat kiinteistöverotulot kohentaisivat huomattavasti kunnan taloutta.

YIT ei jää odottelemaan valtion tukipäätöstä: pohjatyöt puolen miljardin euron tuulipuistolle voivat alkaa Lestijärvellä