Tallinnassa liikkuu karhuemo pentunsa kanssa – poliisi varoittanut kaupunkilaisia

Karhut yritetään saada palaamaan takaisin metsään omin neuvoin.

Kuva: Mikko Ahlqvist

Tallinnassa, Haaberstin kaupunginosassa on liikkunut karhuemo poikasensa kanssa pitkin torstaipäivää. Karhuista on tehty havaintoja Viron ulkoilmamuseon ja Rocca al Maren kauppakeskuksen lähistöllä, missä on puistoja ja metsää.

Karhut nähtiin ensi kertaa aamuyhdeksän maissa lenkkipolulta. Kuvan karhusta juoksemassa kadun yli voitte nähdä Viron yleisradioyhtiön ERR:n (siirryt toiseen palveluun) jutusta.

Poliisi ja pelastusviranomaiset ovat päivän aikana kehottaneet alueen asukkaita pysymään sisällä ja varoittaneet menemästä karhun lähelle, jos sellaisen näkevät.

Karhuja etsivät viranomaiset ovat sulkeneet katuja ja teitä havaintopaikkojen lähellä.

Viranomaiset yrittävät saada karhut palaamaan kaupungin lähimetsiin, mistä ne ovat todennäköisesti tulleetkin. Karhuja ei ole tarkoitus nukuttaa tai vahingoittaa. Viranomaisten avuksi on kutsuttu metsästäjiä. Etsintäoperaatio jatkuu tarvittaessa yöhön saakka.

ERR:n haastatteleman Viron ympäristöviraston asiantuntija Marko Kübarsepp arveli, että karhut ovat päätyneet kaupunkiin vahingossa jotakin metsäkaistaletta pitkin ja pyörivät hämmennyksissä jouduttuaan asutuksen keskelle.

Hän uskoo, että karhut osaavat illan tullen mennä itse takaisin kotimetsäänsä.

Asiasta kertoi Suomessa ensin Verkkouutiset. (siirryt toiseen palveluun)

Karhuja on Viron pääkaupungissa nähty harvoin, mutta esimerkiksi Türin kaupungissa havaittiin äskettäin elävän ilves.