Kunta-alan tes-neuvotteluja jatketaan maanantaina

Vanhojen virka- ja työehtosopimusten noudattaminen jatkuu siihen saakka, kunnes saadaan sovittua uusista työehdoista.

työehtosopimukset
Päivi Niemi-Laine
JHL.n puheenjohtaja Päivi Niemi-LaineMårten Lampén / Yle

Kunta-alan työehtosopimusneuvottelut jatkuvat ensi maanantaina.

Kuntatyönantajat KT on päättänyt käynnistää uudelleen järjestökohtaiset neuvottelut kunta-alan työehtosopimuksesta. Kunta-alan neuvottelut jäivät tauolle valtakunnansovittelijan ratkaisuesityksen kaaduttua vapun alla.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto, JHL, pitää tekoa vastuullisena ja toivoo, että koronapandemian vuoksi kiristyvässä taloustilanteessa saadaan sovittua kunta-alan palkankorotuksista pikaisesti.

– On välttämätöntä, että kiky-tunnit poistuvat myös kunta-alan työntekijöiltä. Talkootyön tekemiselle on saatava vihdoinkin piste, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine linjaa.

Vanhojen virka- ja työehtosopimusten noudattaminen jatkuu siihen saakka, kunnes saadaan sovittua uusista työehdoista.

Kunta-alan muut valtakunnansovittelijan yleisen ratkaisuesityksen pohjalta syntyneet sopimusratkaisut eli kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus TS ja kunnallisen tuntipalkkaisten työntekijöiden työehtosopimuksen TTES ovat jäissä niin kauan kunnes pääsopimukseen löytyy ratkaisu, kertoo JHL tiedotteessaan.

Neuvotteluissa kunta-alan henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt, joita ovat Julkisen alan unioni JAU, Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO.