Soinin kunta irtisanomassa rinneyrittäjää – riita paisumassa miljooniin euroihin

Kunta ja rinneyrittäjä ovat riidelleet vuokrasopimuksen sisällöstä ja toteuttamisesta lähes heti sopimuksen solmimisen jälkeen.

Vuorenmaahan oli tarkoitus tulla erilaisia palveluita tarjoava Erämaan Elämyskeskus. Kuva: Tarmo Niemi / Yle

Soinin kunta aikoo irtisanoa Erämaan Elämyskeskuksen kanssa tehdyn vuokrasopimuksen Vuorenmaan rinnealueesta. Asia on esillä ensi maanantaina kunnanhallituksessa.

Yhtiö on kunnan mukaan rikkonut ja laiminlyönyt sopimusta monin eri tavoin. Se on muun muassa jättänyt vuokria maksamatta ja käyttänyt vuokraamaansa aluetta ja sen omaisuutta sopimuksen vastaisesti.

Yhtiö puolestaan on syyttänyt kuntaa sopimusrikkomuksista. Kunta ei ole sen mukaan tehnyt asioita, jotka oli sopimuksessa sovittu. Yrittäjän mielestä kunta ei ole laittanut esimerkiksi rinnehiihtokeskuksen olosuhteita ja kalustoa kuntoon.

Se on nostanut Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa kanteen, jossa se vaatii kunnalta puolen miljoonan euron vahingonkorvauksia. Korvausvaatimuksia on tullut kunnalle lisää, sillä alkuviikolla yhtiö vaati jo yli kahden miljoonan euron vahingonkorvauksia.

Kunta ja yritys kirjoittivat viime syksynä kymmenen vuoden sopimuksen alueen vuokraamisesta ja kehittämisestä ympärivuotiseksi elämyskeskukseksi.