Etelä-Karjala Tanssii -tanssitempauksessa nuoret kuvaavat tanssinsa – lopuksi kaikista tansseista koostetaan yhteinen video

Parhaille Etelä-Karjala tanssii -tanssitempaukseen osallistuville nuorille jaetaan stipendejä, mutta se ei ole pääasia. Kaikkein tärkeintä on rohkea heittäytyminen tanssiin.

Tanssinopettaja Anna-Maria Paadar innostaa nuoria heittäytymään tanssiin ja kuvaamaan improvisoimansa osuuden tanssistaan. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Etelä-Karjalassa nuorille on käynnistetty oma tanssiharrastukseen innostava tanssitempaus.

Tanssitempauksen nimi on Etelä-Karjala tanssii ja sen takana on Suomen kulttuurirahaston Etelä-Karjalan maakuntarahasto.

Osallistujat katsovat ensin tanssinopettajan opetusta etänä, ja sen jälkeen jokainen kuvaa tanssista oman versionsa ja lähettää sen opettajalle.

Tanssinopettaja Anna-Maria Paadar kertoo, että parasta projektissa on se, että nuoret pääsevät tanssimaan. Kisasta ei ole kysymys, vaikka stipendejä jaetaankin. Tärkeintä on rohkea heittäytyminen.

– Ja sitten toteutus eli miten nuori toteuttaa improvisoidun osuuden. Ja kuinka luovasti hän käyttää tilaa ja missä tilassa hän videon kuvaa. Voihan niitä tiloja olla useampikin, Paadar sanoo.

Etelä-Karjala tanssii -tanssitempauksen esityksistä kootaan yhteinen video esitettäväksi somekanavien kautta toukokuun lopussa.