Hyppää sisältöön

Lapin ammattikorkeakoulu kouluttaa poronteurastajia

Koulutusta tarvitaan, sillä uuden lihantarkastusasetuksen mukaan poromies voi tehdä aiemmin eläinlääkärin suorittaman tarkastuksen.

Ruuansulatuselimistön ja sukupuolielinten tarkastuksia tekevien poroteurastajien on oltava koulutettuja tehtävään. Kuvituskuva. Kuva: Kaija Länsman / Yle

Lapin ammattikorkeakoulu kouluttaa poronteurastajia.

Uusi suolipakettikoulutus järjestetään, sillä ruuansulatuselimistön ja sukupuolielinten tarkastuksia tekevien poroteurastajien on oltava koulutettuja tehtävään.

Aiemmin tarkastuksen teki eläinlääkäri, mutta uuden lihantarkastusasetuksen mukaan sen voi tehdä myös koulutettu, teurastukseen osallistuva poromies.

Koulun mukaan järjestettävä koulutuspäivä on erityisen hyödyllinen poromiehille, mutta hyödyttää myös metsästäjiä. Koulutus järjestetään verkossa 23. toukokuuta.

Maksuttoman koulutuksen järjestää hanke, jossa on mukana myös Saamelaisalueen koulutuskeskus ja Paliskuntainyhdistys. Lapin ely-keskus on rahoittanut hankkeen Euroopan sosiaalirahastosta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).