1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kiinteistökauppa

Asuntokauppa hiljeni huhtikuussa – pienimmällä pudotuksella selvittiin Kuopiossa

Hidastunut asuntokauppa näkyi myös hintojen hienoisena laskuna suuressa osassa Suomea.

Vanhojen kerros-, rivi- ja omakotitalojen myynti laski huhtikuussa 34 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Asuntokauppa hidastui huhtikuussa, kertovat Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton tilastot. Liiton mukaan syynä on koronavirus.

Suurista kaupungeista vanhojen asuntojen kauppamäärät putosivat vähiten Kuopiossa, missä laskua oli noin 14 prosenttia viime vuodesta. Esimerkiksi Turussa pudotusta oli lähes 46 prosenttia, Lahdessa noin 52 prosenttia ja Vantaalla liki 40 prosenttia, kerrotaan OP-ryhmän tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Koko maassa vanhojen kerros-, rivi- ja omakotitalojen myynti väheni viime kuussa runsaalla kolmanneksella vuoden takaisesta.

Pääkaupunkiseudulla vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat kaksi prosenttia huhtikuussa, muualla Suomessa laskivat lähes neljä prosenttia maaliskuusta.

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitosta arvioidaan (siirryt toiseen palveluun), että vanhojen osakeasuntojen ja omakotitalojen kauppa palautuu alkuvuoden tasolle ensi syksynä, kun asunnon ostajien luottamus palautuu.

Lue myös:

Asuntokaupat voi sinetöidä vaikka kotisohvalla kalsarit jalassa – koronakevät on liki kaksinkertaistanut digitaalisen kaupanteon

Kesämökkikauppa kiihtyi maaliskuussa huomattavasti – joillakin alueilla myytävistä mökeistä on jo pulaa