Poliisi sai käräjäoikeudessa sakkoja syrjinnästä – irtisanottiin virantoimituksesta määräajaksi

Hämeen poliisista on irtisanottu toinen poliisi kokonaan, koska häntä epäillään kokaiinin hallussapidosta kesäfestivaaleilla.

irtisanominen
Poliisitalo Hennalassa.
Syrjintätapaus tapahtui Lahdessa. Kuvituskuva Hennalan poliisitalosta.Markku Lähdetluoma / Yle

Hämeen poliisi on erottanut määräajaksi alaisensa syrjinnästä tuomitun rikosylikonstaapelin.

Poliisipäällikkö Ilkka Koskimäen mukaan tapauksessa katsottiin, että varoitus ei ole riittävä toimenpide, vaan sakkotuomion talvella Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa saanut poliisimies irtisanottiin kahdeksi kuukaudeksi.

Irtisanottu aloitti rangaistuksensa kärsimisen heti, eikä hän tällä hetkellä töissä poliisilaitoksella.

– Asia on nyt käsitelty ja on huolehdittava siitä, että tälläistä ei pääse enää tapahtumaan, sanoo poliisipäällikkö Koskimäki.

Asiaa pidettiin sen verran vakavana, että yleisimmin käytetyn kurinpitokeinon, varoituksen, ei katsottu riittävän tuomion saaneelle poliisimiehelle.

– Ei irtisanominen kovin yleistä ole. Pidempi irtisanomisaika olisi ollut kuitenkin kohtuuton. Poliisimies on palvellut hyvin 20 vuotta, jatkaa Koskimäki.

Tuomio tuli, kun ryhmänjohtajana työskennellyt rikosylikostaapeli ei hyväksynyt ryhmäänsä uutta naispoliisia. Syrjintä tapahtui Lahdessa.

Poliisin määräaikaisesta erottamisesta kertoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Kokaiinin hallussapidosta kärähtäneelle poliisille kenkää

Huumausaineen hallussapidosta kesäfestivaaleilla syytteen saava Hämeen poliisilaitoksella työskennellyt poliisi on puolestaan irtisanottu kokonaan. Poliisin työt loppuivat keväällä jo ennen syytteen nostamista.

– Irtisanomisessa emme ole arvioineet rikosta, vaan poliisin käyttäytymistä. Luottamusta ei ole täällä eikä yleisön silmissä, sanoo Koskimäki.

Poliisipäällikön mukaan irtisanomiseen oli erityisen painava peruste. Epäillyn hallusta löydettiin kokaiinia Jämsässä pidetyillä festivaaleilla kesällä 2019.

Juttu ei ole ollut vielä esillä Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus