Heinävedellä Bernerin pesuainetehtaalla tuotanto jatkuu kiivaana – "Kysyntä on ollut rajua koko ajan"

Yhtiö on painottanut tuotantoaan terveydenhuollon tarpeisiin.

käsihuuhteet
Käsihuuhdepulloja tuotantolinjalla.
Bernerin tehtaalla Heinävedellä tuotetaan muun muassa käsihuuhteita ja sairaalahuuhdeaineita. Arkistokuva.Petri Aaltonen / Yle

Heinävedellä Bernerin tehtaalla paiskitaan edelleen kovasti töitä puhdistus- ja desinfiointiaineiden tuottamiseksi. Yritys ei pysty vastaamaan kaikkeen kysyntään.

Tehtaalla valmistettaisiin aineita nykyistä enemmän kolmessa työvuorossa, jos henkilökuntaa olisi riittävästi. Bernerin Heinäveden tehtaalle etsitään tälläkin hetkellä tiettyjen ammattiryhmien tekijöitä, kertoo tuotantoketjun johtaja Juha Starck.

– Kysyntä on ollut rajua koko ajan kunnallisella puolella, julkisessa terveydenhuollossa sekä kuluttajapuolella.

Starck kertoo yhtiön asettaneen julkisen terveydenhuollon tarpeet tuotannossa etusijalle.

– Toivotaan, että kansa pysyy terveenä eikä tuotantoa tarvitsisi yrittää kasvattaa.

Kouluunpaluu ei ole näkynyt Starckin mukaan suoraan yrityksen käsihuuhteiden kysynnässä. Sen sijaan lattianpesuaineiden ja lattiavahojen kysynnässä näkyi nousua tavallista aiemmin, koska todennäköisesti tiloja on huollettu tavallista aiemmin.

Esimerkiksi Kruunupyyssä Kemvitin tehtaalla koulujen avaaminen kasvatti pesuaineiden menekkiä.

Berner rakentaa Heinävedelle noin tuhannen neliön uusia tuotantotiloja, ja hiustenhoitotuotteiden kapasiteetti aiotaan lähes kaksinkertaistaa.

Yhtiön valmistamien kosmetiikkatuotteiden kysyntä kasvoi vuosi sitten huomattavasti, kun ihmiset hurahtivat kiharoihin hiuksiin tähtäävään curly girl -metodiin. Tuolloin tiettyjen shampoo-tuotteiden kysyntä Starckin mukaan jopa kymmenkertaistui trendin seurauksena.

– Näitä ei voi verrata toisiinsa, mutta epidemian kautta on valitettavasti tullut vielä paljon suurempi kysyntäpiikki, Starck sanoo.

Lue myös:

Käsidesiä pakataan suksivoidetuubeihin ja kaljapulloihin – Suomessa valmistetaan uima-altaallinen huuhdetta viikossa, mutta kauppoihin sitä ei riitä

Käsidesin kysynnän kasvu toi kolmivuorotyön Bernerin tehtaalle – "Kolmessa viikossa on valmistettu puolen vuoden menekki"

Koulujen avaaminen lisäsi taas pesuaineiden menekkiä – pienen Kemvitin tehtailija joutui itsekin yövuoroon: "Koko ajan on ollut Alavetelissä valot päällä"